Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve popularnija

VIDEO Sve što trebate znati o 'digitalnoj valuti' Bitcoin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnologija se razvija brže nego ikad u povijesti a samim time i stvari za koje smo smatrali da su gotovo nezamjenjive polako postaju zamjenjive.

U kratkim i pomalo tehničkim crtama Bitcoin je decentralizirana digitalna valuta koja se bazira na open-sourceu, te tzv. peer-to-peer protokolu,a predstavljena je 2009. godine. Iako ovo na prvu zvuči kao neka znanstvena fantastika, video ispod pobliže objašnjava što je Bitcoin i koje su prednosti istog.

>> Bitcoin sve popularniji među Europljanima

Pročitajte i ovo PR FORTARDE Bitcoin u porastu: Je li se kriptovaluta probudila iz sna? Euro i kuna Nova valuta Zbogom kuno, dobar dan euro: Sve važne informacije o uvođenju eura, dokad se može plaćati u kunama, što se sve mijenja?

Vrlo zanimljiva činjenica jest da se ova digitalna valuta ne može usporediti s tipičnom valutom s obzirom da nema centralne banke ili središnje organizacije koja je obično posrednik u ovakvim situacijama. Umjesto toga, Bitcoin se oslanja na internetski protokol peer-to-peer, inače protokol koji se koristi za razmjenu datoteka putem interneta.

Ova digitalna valuta malo po malo postaje sve češći termin u svijetu interneta pa tako možemo očekivati i sve veći utjecaj. U nastavku pogledajte kratki video koji će vam otvoriti oči i upoznati vas sa svijetom nove digitalne valute Bitcoin. Više sličnih tema pročitajte na ZIMO.

Bitcoin Explained from Duncan Elms on Vimeo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene