Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ideje to tržišta

VIDEO Prvo pa rusko: Počela prodaja revolucionarnog mobitela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smartphone uređaji ruske proizvodnje nisu tema koja često krasi top tech vijesti u svijetu, ali YotaPhone bi to mogao promijeniti.

Ruska tvrtka Yota lansirala je na tržišta Rusije i dijela Europe svoj smartphone uređaj YotaPhone. Radi se o pametnom mobitelu kojeg pogoni Android operativni sustav, no to nije njegova posebnost. YotaPhone ima dva zaslona veličine 4,3 inča, jedan sprijeda i drugi straga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna YotaPhone Rusi predstavili revolucionarni telefon s dva ekrana

Cijena uređaja jest 499 eura, a The Verge piše kako su još ranije ove godine, dobivši na uvid prototip tog uređaja, vidjeli obećavajuće stvari. Jedini problem s prototipom tada, bio je njegov odaziv na komande. Vjeruju kako je taj problem sada zasigurno "ispeglan", jer je proizvod pušten na široko tržište.

Rusi predstavili revolucionarni telefon s dva ekrana

YotaPhone ima prednji LCD zaslon rezolucije 720p, dvojezgreni 1,7 GHz Snapdragon procesor, dva gigabajta radne memorije te 32 gigabajta memorije za pohranjivanje podataka. Stražnji zaslon isto tako je veličine 4,3 inča, no manje rezolucije, 640x360 pixella i ne služi kao dodatak prednjem zaslonu, već kao pojačavanje samog korištenja i doživljaja tog mobitela.

Yota stražnji zaslon opisuje kao "uvijek upaljen zaslon vrlo male potrošnje energije". najbolje ga se može koristiti kao čitač, za prikaz obavijesti, statusa baterije i drugih korisnih informacija.

Cilj, 500.000 prodanih mobitela

Sve što korisnik gleda na prednjem zaslonu, može se uhvatiti i prikazati na stražnjem, tako da primjerice možete prebaciti neku mapu na stražnji zaslon te na taj način uštedjeti na potrošnji baterije.

Uređaj nema nikakvih fizičkih gumbi za pritiskanje, već na dnu uređaja ima trake osjetljive na dodir, koje se nalaze s obje strane uređaja i imaju više funkcija.

U Yoti se nadaju kako će uspjeti prodati 500.000 YotaPhone uređaja, a većinu od te brojke očekuju na domaćem tržištu. U Europi, taj se smartphone može pronaći na prodaji u Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i Španjolskoj, a od siječnja će se moći kupiti i u Velikoj Britaniji, Češkoj, Grčkoj i na Cipru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene