Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena luksuza

VIDEO Ovako se izrađuju najskuplji smartphoneovi na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakav biste mobilni uređaj osmislili, a da pri tome možete koristiti samo vrhunske materijale i najskuplje proizvodne procese, bez ograničenja budžeta?

Tvrtka 'Vertu' osnovana je još 1990.-ih kao inicijativa Nokijinih dizajnera. Pod voditeljskom palicom Nokijinog dizajnera specijaliziranog za mobilne uređaje, Franka Nuovoa, tim stručnjaka istraživao je kakav bi to mobilni uređaj bio da je dizajniran bez ograničenja budžeta za njegov razvoj.

Upravo počevši od svojih eksperimenata, 'Vertu' je izrastao u tvrtku s vlastitom upravom, imenom i logotipom, te imidžom brenda koji je postao sinonim za demonstraciju bogatstva. Naglašavaju kako im nije cilj natjecati se po pitanju specifikacija sa svojom konkurencijom na tržištu.

Protekle godine, Vertu se odvojio od Nokije i ubrzo nakon toga prešao na Android OS, platformu koju su sami odabrali. Tako su postali najekskluzivniji Android OEM na svijetu, nudeći uređaj koji vrijedi barem četvreroznamenkasti iznos u bilo kojoj valuti te ćete gotovo za isti morati izdvojiti onoliko novca koliko biste izdvojili za kupnju motocikla ili, umjesto toga, kupiti 8 iPhoneova 5S.

„Ukoliko se želite istaknuti, zato smo razvili naše uređaje“, izjavljuje Hutch Hutchinson, tvrtkin glavni dizajner dok pokazuje 15,000 dolara vrijedan mobilni uređaj.

Ipak, tvrtka je ostala odana svojim prvotnim ciljevima. Jedina tvornica smještena je u predgrađu Londona, zaprima svaku narudžbu Vertua, uključujući čitavu skupinu dizajnera, inženjera i sastavljača koji zajedno rade u istoj tvornici.

Zavirite u atmosferu proizvodnje tvrtke koja izrađuje samo najluksuznije mobitele: 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene