Obavijesti Video Pretražite Navigacija
X-47B

VIDEO Nema što ova američka bespilotna letjelica ne može

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bespilotna mlazna letjelica američke mornarice X-47B može se pohvaliti i još jednim uspjehom, odnosno takozvanim 'touch and go' slijetanjem na palubu nosača aviona.

Prije nešto manje od tjedan dana X-47B bespilotna mlazna letjelica uspješno je poletjela s nosača aviona i tako ušla u povijest američkog zrakoplovstva. Ta pokazna letjelica, kako tvrde američki vojni dužnosnici, najnovijim je manevrom praktički dokazala kako je u potpunosti sposobna za djelovanje s nosača aviona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedan od najvećih izazova VIDEO Veliki uspjeh vojske: Pogledajte ovaj manevar bespilotne letjelice! Slika nije dostupna Pojačavanje flote Kina najavila gradnju novog i još većeg nosača aviona

>> FOTO 'Stealth' bespilotna letjelica po prvi put poletjela s nosača aviona

U priloženom videu, možete pogledati X-47B u akciji 'touch and go' slijetanja i polijetanja, kojeg je bespilotna letjelica izvela besprijekorno i dvaput. To je vježba koja se radi kako bi piloti bili spremni ponovno poletjeti ukoliko promaše zaustavni kabel kukom na repu zrakoplova, prenosi popsci.com.

Pogledajte snimku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene