Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudesno

VIDEO Microsoft testirao tehnologiju koja neodoljivo podsjeća na holodek

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste ikad sanjali o tome da neke prostorije u stanu pretvorite u svojevrsni holodek, sličan onom u Zvjezdanim stazama, Microsoft nudi rješenje.

SurroundWeb je Microsoftov način kako da korisnik od sobe napravi jednu veliku interaktivnu površinu. Taj prototip projicira vaš desktop, web preglednik, slike, videa i druge sadržaje na zidove sobe, putem malih projektora i senzora koji skeniraju oblik sobe, uključujući namještaj, objekte i ljude. Sve to s ciljem da se ne iskrivljuje projicirana slika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Budućnost je već tu! Zavirite u budućnost: Ovako ćemo upravljati računalima!

Sustav isto tako koristi Kinect kameru kako bi klikove mišem pretvorila u gestikulacije rukom. Dakle, ako korisnik rukom dođe iznad željene ikone ili linka projiciranog na zidu te gestikulira klik istovjetan onom na mišu, SurroundWeb će to prepoznati upravo kao klik mišem.

VIDEO Evo tko je novi šef Microsofta! Pogledajte poruku Bill Gatesa!

Mogućnosti su mnoge, od projiciranja videa na zidu, kako bi se dobio kino ugođaj, preko karaoke zaslona na zidu, koji vrti riječi iznad ekrana na kojem se primjerice vrti spot vašeg omiljenog izvođača ili benda ili jednostavno igranja igrica u pravoj simuliranoj virtualnoj stvarnosti oko vas.

SurroundWeb je sličan Microsoftovoj Illumiroom tehnologiji, koju su najavili još u siječnju 2013. godine.

Trenutno, SurroundWeb je samo dokaz tehnološkog koncepta, koje je uspješno testirao Microsoftov istraživački tim. Zasad tvrtka tu tehnologiju ne misli namjeniti javnom korištenju, prenosi Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene