Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jeste li se ikada zapitali žašto postoji nešto umjesto ničega? Odgovor na to pitanje nije lako dati, no jedan američki fizičar ponudio je vrlo zanimljiv odgovor.


YouTube kanal Scientific American Space Lab daje mogućnost posjetiteljima da u komentarima videa postave pitanje na koje onda stručnjaci daju odgovor. Pitanje s najviše lajkova, dobit će i odgovor.

Vezani članci Profesor fizike Profesor fizike ima 70 godina, a na satu se još uvijek zabavlja kao dijete Slika nije dostupna Fizičari nakon Higgsovog bozona razmišljaju o nečem velikom, JAKO VELIKOM

Jedno takvo pitanje bilo je i i "Zašto postoji nešto umjesto ničega?", a na to pitanje odgovorio je teorijski fizičar Lawrence Krauss sa Sveučilišta Arizona.

VIDEO Poznati fizičar šokirao meteorologe!

Otkrit ćemo vam odgovor i on glasi: "Zato što je ništavilo nestabilno". Kratko objašnjenje Kraussa je da ta nestabilnost ništavila znači da se u njemu, u vrlo kratkim i gotovo nemjerljivim vremenskim razmacima, uvijek stvaraju čestice koje jednako toliko dugo i traju u našem svemiru.

No, ako se dovoljno dugo čeka, stvorit će se i stabilnije čestice pa čak i čitavi svjetovi, kaže Krauss. Pogledajte video i poslušajte odogovor i objašnjenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook