Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Evo jednog predivnog načina kako da se natjerate na pomisao koliko smo svi mi beznačajni ili apsolutno jedinstveni u ogromnom prostranstvu svemira.


Nekolicina djelatnika Googlea koji obožavaju svemir, okupili su se kako bi napravili interaktivnu kartu 100.000 zvijezda, odnosno virtualnu turneju kroz toliki broj zvijezda.

Vezani članci Slika nije dostupna Oko Voyagera 1 se 'promijenila okolina': Samo što ne uđe u nepoznato... Slika nije dostupna VIDEO Ovo nije razlog za optimizam

>> Astronomi otkrili: Svemiru ponestaje zvijezda!

Kroz njihovu interaktivnu kartu možete zoomirati, možete okretati kartu i slušati glazbu kompozitora Sama Hulicka, prenosi popsci.com.

Neke od najbližih zvijezda Suncu su označene posebno pa možete kliknuti na njih i doznati više o njima. Kako se krećete kroz kartu, nude vam se i neke činjenice o predjelima svemira kroz koji 'putujete'. Primjerice, navedena je udaljenost letjelice Voyager 1 od Zemlje, koja se nalazi na 17 svjetlosnih sati od nas.

Na kraju, Google se ogradio od kritika znanstvenika sljedećim upozorenjem: Znanstvena preciznost se ne garantira. Molimo da ne koristite ovu vizualizaciju za međuzvjezdana putovanja.

Vizualizaciju možete pogledati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook