Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon vijesti da Motorola razvija posebne tetovaže i pilule s čipovima koje bi emitirale signale putem kojih bi se, umjesto upisivanja klasičnih lozinki, mogli prijavljivati na mailove, internetsko bankarstvo i slično, stigla je i vijest o tome bi šifre mogle zamijeniti - grimase.


Google je ovoga tjedna prijavio patent u kojem koristi softver za prepoznavanje lica, koji bi određeni izraz skenirao i usporedio s postojećom fotografijom iz baze te tako provjerio autentičnost, piše Huffington post.

Dakle, svaki put kada softver zatraži identifikaciju, korisnik mora napraviti grimasu koja uključuje pokrete očiju, obrva, područja usta, čela i nosa. No, zbog sigurnosti se predlažu namigivanje, pomicanje obrva, boranje nosa i plaženje jezika.

>>
'Nosive lozinke': U budućnosti ćemo kao lozinke koristiti tetovaže i pilule!

Skeniranje lica kako bi se provjerila autentičnost, nije ništa novo. No, Google naglašava kako je ovo jedna od tehnika da se spriječi neovlašten pristup korisnika uređajima koji im ne pripadaju. 'Haker može prevariti računalo s običnom slikom, no svatko od nas na poseban način mijenja izraze lica i ima jedinstvene markere koje ni najspretniji ne mogu oponašati, bar u teoriji', kazala je Rebecca Greenfield iz Atlantic Wirea.

Vezani članci Slika nije dostupna Google testira novi način upravljanja telefonima Slika nije dostupna Evo kako odabrati sigurnu lozinku!

Budući da novi Googleov patent još uvijek čeka odobrenje, u Googleu nisu htjeli komentirati pojedinosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook