Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovo je treći od 12 predviđenih letova teretne kapsule Dragon u svemir.


Teretna kapsula bez posade Dragon američke tvrtke SpaceX u nedjelju je pristala uz Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) koju će opskrbiti s gotovo 2300 kilograma opreme i namirnica.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO i FOTO Snaga tajfuna snimljena iz svemira! Slika nije dostupna VIDEO Prva Ruskinja stigla na ISS!

Po dolasku blizu ISS-a u kojoj se trenutačno nalazi šest članova posade Dragon je prihvaćen uz pomoć robotske ruke. "Prihvat završen, čestitke cijeloj ekipi. Oduševljeni smo", rekao je zapovjednik ISS-a, Japanac Koichi Wakata koji je zajedno s Amerikancem Rickom Mastracchiom upravljao robotskom rukom.

Ovo je treći od 12 predviđenih letova teretne kapsule Dragon u svemir. Raketa Falcon 9 bez ljudske posade lansirana je u petak s Floride. U privatnom je vlasništvu tvrtke SpaceX koja ima ugovor s NASA-om.

Osim spomenute, NASA je angažirala još jednu tvrtku - Orbital Sciences Corp za prijevoz opreme do ISS-a nakon umirovljenja space shuttleova 2011. Do 2017. NASA planira privatnoj industriji prepustiti i prijevoz posade za što je sada zadužena Rusija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook