Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrili dokumenti

Strah u Appleu? 'Korisnici žele nešto što mi nemamo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interni Appleovi dokumenti pokazali su kako je dio zaposlenika u ovoj kompaniji zabrinut zbog sve veće popularnost jeftinijih telefona i smartphonea s velikim ekranima

Tijekom suđenja u još jednom sporu između Applea i Samsunga koje je trenutno u tijeku, objavljeni su neki od Appleovih tajnih dokumenata koji otkrivaju kako je dio zaposlenika iz ove kompanije bio zabrinut zbog situacije na tržištu pametnih telefona. Jedan takav dokument (u kojem je jedan od naslova – 'korisnici žele nešto što mi nemamo' ) predočen je tijekom ispitivanja šefa Appleovog marketinga Phila Schillera te je u njemu upozoreno na smanjenje povećanja prodaje pametnih telefona – što bi se moglo odraziti i na prodaju iPhonea u budućnosti, ali i na sve veći interes korisnika za jeftinijim modelima i telefonima s velikim ekranima.

Pročitajte i ovo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija Suđenje Otac dječaka ubojice šokirao sve u sudnici: Njegove riječi iznenadile prisutne

Objavljene 'detaljne informacije' o iPhoneu 6!

Upravo su ove dvije opcije 'ono što Apple nema' jer je poznato kako su njihovi pametni telefoni skupi, dok dijagonala ekrana iPhonea iznosi samo četiri inča, što se ne može mjeriti s konkurencijom s dijagonalama ekrana od pet inča i većim, odnosno s phabletima, od kojih neki modeli imaju ekrane veće i od šest inča.

Među inim, u Appleovom dokumentu napomenuto je kako su konkurentske kompanije 'drastično poboljšale svoj hardver' i kako troše velike količine novca na oglašavanje, ali i da bi mobilnim operaterima bilo u interesu limitirati prodaju iPhonea, zbog velikih subvencija koje moraju platiti Appleu za njihove telefone.

Ovi dokumenti, kao i brojne glasine koje internetom kruže tijekom posljednjih mjeseci, samo su još jedan dokaz kako Apple priprema velike promjene na tržištu pametnih telefona. Tržišni analitičari očekuju da će u drugoj polovici ove godine Apple predstaviti iPhone 6 koji će imati ekran dijagonale 4,7 inča, a možda čak i phablet, odnosno hibrid između pametnog telefona i tableta čija će dijagonala ekrana iznositi 5,5 inča.

Ekipa iz Samsunga tijekom ispitivanja Schillera prikazala je i dokumente njegovog dopisivanja s drugim direktorima u Appleu te s njihovom marketinškom agencijom vezano uz poznatu i popularnu Samsungovu oglašivačku kampanju u kojoj su ismijavali iPhone i korisnike njihovih telefona i za koje su rekli da su 'prilično dobre'.

'Zaslijepljeni Appleom': Oni žele SAMO iPhone!

Na The Vergeu napominju kako je Phil Schiller odbacio značaj prvog dokumenta u kojem je naglašena zabrinutost zbog sve veće popularnosti jeftinijih i velikih telefona te je rekao da je ta prezentacija bila namijenjena sastanku zaposlenika iz prodajne divizije, dodavši da se on nije slagao sa sadržajem tog dokumenta. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene