Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Probni let

Srušila se i eksplodirala svemirska letjelica NASA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA-ina eksperimentalna svemirska letjelica Morpheus srušila se i zapalila u svemirskom centru Kennedy.

Tijekom testnog leta letjelica je uzletjela s tla uspješno, ali ubrzo se dogodio kvar na hardveru, koji je letjelici, točnije landeru za spuštanje na mjesečevu površinu, onemogućio da održi stabilnost u letu, pojasnili su iz NASA-e, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

U padu letjelice nitko nije ozlijeđen. Trenutačno inženjeri pregledavaju podatke testiranja kako bi ustvrdili točan uzrok nesreće, ali više detalja nije poznato.

>> 'Krater u koji je sletio Curiosity sliči pustinji u Kaliforniji'

Nesreća se dogodila na sjevernom dijelu centra Kennedy gdje je slijetao space shuttle. To je mjesto dizajnirano tako da sliči površini Mjeseca, s nizom kamenih gromada, stijena, staza i kratera.

Program testiranja Morpheusa samo je ove godine stajao dva milijuna američkih dolara, javlja Florida Today, a planirano je da letjelica tijekom sljedećih nekoliko mjeseci izvede 16 probnih letova. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene