Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sličan Zemlji

'Krater u koji je sletio Curiosity sliči pustinji u Kaliforniji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesto na koje je sletio rover Curiosity na Marsu iznimno je slično pustinji Mojave u Kaliforniji, zaključili su znanstvenici.

'Prvi dojmovi koje smo dobili su sličnosti snimki s Marsa sa Zemljom', rekao je John Grotzinger, glavni znanstvenik sa kalifornijskog Instituta za tehnologiju, preni je First Post Technology. 'Vidimo tanki sloj prašine, ali ništa strašno', kaže Justin Maki, znanstvenik iz NASA-e.

Pročitajte i ovo Golema rupa na novozelandskoj livadi (Foto: Dnevnik.hr) Znanstvenici u šoku Nevjerojatan prizor: Na farmi u Novom Zelandu otvorila se golema rupa dubine zgrade od šest katova Slika nije dostupna Rover u problemima NASA-i fali "vulkanizer" na Marsu: Curiosity bi mogao ostati bez kotača

>> A sada i u 3D verziji: Curiosity poslao još fotografija Marsa!

U iduće dvije godine, koliko se predviđa da će trajati misija, Curiosity će pomoću te ruke bušiti kamenje i zemlju te istraživati okruženje Planeta. Glavna mu je zadaća istražiti ima li dokaza da je na Crvenom Planetu moguć život.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene