Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smatraju ih uvredljivima

Saudijska Arabija želi zabraniti uspostavu domena .gay, .catholic, .sucks...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti Saudijske Arabije pokušavaju kod ICANN-a zatražiti zabranu nekih domena koje smatraju uvredljivima.

Već se neko vrijeme u internetskim krugovima piše o stotinama novih domena koje će djelomično zamijeniti .com, .co.uk, .hr, .net i ostale. No, vlasti Saudijske Arabije urgiraju kod ICANN-a (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) kako bi se zabranile neke domene koje oni smatraju uvredljivima.

Pročitajte i ovo Saudijska Arabija Ministarstvo obrane Europska država nastavila je plaćati milijune na saudijski račun usred najvećeg korupcijskog skandala u povijesti Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

U pismu poslanom ICANN-u saudijske se vlasti žale na sufikse nekih domena. Neke od njih su .gay, .sucks, ali i .catholic koju želi uvesti Vatikan kako bi pokazali koliko je cyber space važan katoličkoj Crkvi.

Protiv .gay se bune jer,kako kažu, mnoga društva i kulture smatraju homoseksualnost protivnu svojoj kulturi, vjeri i moralu'. Ovi prigovori samo su neki od njih 160 koje su poslale saudijske vlasti, piše Daily Mail.

>> Od DANAS: 'Internet će se zauvijek promijeniti'

No, Saudijci se protive i domenama .islam, .halal i .ummah, jer se 'nijednoj skupini utemeljenoj na vjerskoj osnovi ne smije dati kontrola nad domenama'. Ne sviđa im se ni ideja o domeni .baby jer smatraju da bi kao takva mogla služiti za raspačavanje dječje pornografije.

Saudijcima smeta i .tattoo, jer su tetovaže u islamu zabranjene, te .bar jer se ta riječ povezuje s alkoholom koji je kod njih također zabranjen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene