Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samsung T9000

Samsungov pametni frižider radi na Androidu i daje kulinarske savjete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj se frižider isporučuje s instaliranim aplikacijama koje će korisnicima, na temelju namirnica koje imaju u frižideru, savjetovati što će skuhati te će ih upozoriti na istek roka trajanja proizvoda

Nakon pametnih telefona i pametnih televizora, na tržištu uskoro možemo očekivati i pametne frižidere! Tako je Samsung nedavno predstavio frižider T9000 koji ima ekran osjetljiv na dodir dijagonale deset inča, podršku za WiFi i koji radi na Androidu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A što je slijedeće? Prvi u svijetu: Hakerski napad FRIŽIDEROM Slika nije dostupna Zapanjujuće EVO koliko energije troši iPhone...

Apple navodno razvija pametni sat - iWatch

‘Frižider postaje još jedna pristupna točka zbog koje korisnici više neće morati svuda nositi tablete i pametne telefone’, rekao je novinarima Reutersa Warner Doell iz Samsunga. Zahvaljujući ekranu osjetljivom na dodir, na ovom se frižideru mogu pratiti vijesti i vremenska prognoza, gledati fotografije pa čak i provjeravati nove objave na Twitteru.

Iako se na njemu ne mogu koristiti aplikacije s Googlea Play, online trgovine aplikacijama za uređaje koji rade na Androidu, T9000 isporučuje se s nekim instaliranim aplikacijama poput Googleovog kalendara i Evernotea pa tako, nakon što korisnici provjere koje im namirnice u frižideru nedostaju, na Evernoteu mogu odmah napisati šoping listu koja će se automatski sinkronizirati s njihovim pametnim telefonima tako da mogu biti sigurni da u trgovini neće ništa zaboraviti.

Vjerojatno najzanimljivija aplikacija koja dolazi s ovim frižiderom je Epicurious na kojoj se mogu pronaći brojni recepti - čak je moguće upisati namirnice koje se nalaze u frižideru i aplikacija će savjetovati što se može skuhati od dostupnih namirnica, a mnogima će koristiti i aplikacija putem koje će moći pratiti datume isteka roka trajanja proizvoda u frižideru.

I televizori postaju sve 'pametniji'!

Doell kaže da je ovaj frižider jedan od uređaja budućnosti kakvi će se masovno koristiti za pet do deset godina kada ćemo brojnim stvarima u kućanstvu upravljati pomoću aplikacija - paljenje grijanja ili klimatizacije, dizanje roleta, paljenje svjetla samo su neke od stvari kojima ćemo u budućnosti upravljati posebnim aplikacijama s pametnih uređaja poput telefona, tableta, televizora ili frižidera.

Ovaj Samsungov pametni frižider na tržištu bi se trebao pojaviti na proljeće po cijeni od 3.999 dolara. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene