Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U garaži

Sa 14 godina izgradio nuklearni reaktor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je imao 14 godina Taylor Wilson je postao 32. osoba u povijesti kojoj je pošlo za rukom napraviti nuklearni reaktor koji zaista i radi.

Taylor je to napravio u obiteljskoj garaži, uz punu podršku svojih roditelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uglavnom nagađanja Uočili su ''duboko zabrinjavajuću'' aktivnost: Inspektore su iz zemlje izbacili još 2009. godine, pa su ih prisiljeni promatrati iz satelita Vladimir Putin (Foto: AFP) mali nuklearni reaktor Rusi pokopali znanstvenike koji su poginuli u neuspješnom raketnom testiranju pa najavili: "Razvijamo novo oružje!"

>> Uhvatili ga kako u kuhinji pravi nuklearni reaktor

Odrastao je u potpunosti fasciniran svijetom i bjesomučnom željom da o njemu nauči apsolutno sve što je god moguće. No, presudna je bila borba protiv raka. Naime, kada je njegova baka oboljela obitelj je vrlo teško dolazila do potrebnih radioaktivnih lijekova. To je tada 10-godišnjeg Taylora inspiriralo da pokuša napraviti reaktor koji bi se mogao napraviti u bilo kojoj bolnici. 

Iako zvuči impresivno, Taylor ipak neće riješiti energetsku krizu. Njegov nuklearni reaktor ubrzava snopove deuterija koje se međusobno sudaraju. No, to ubrzanje troši više energije nego se dobije procesom fuzije. Kada bi se koristio uran ili plutonij, stvar bi bila sasvim drugačija. Taylorove pokuse i uratke možete pratiti na njegovoj internetskoj stranici Taylor's Nuke Site.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene