Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povoljna cijena

Rasprodan u par sati: Google želi pokoriti tržište s ovim telefonom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Googleov novi Nexus telefon ima 4,95 inčni Full HD ekran i četverojezgreni procesor, a njegova cijena u slobodnoj prodaji iznosi 350 dolara

Prije Appleove rujanske konferencije brojni su analitičari očekivali predstavljanje jeftinijeg telefona s kojim bi ova kompanija mogla privući milijune novih korisnika kojima je iPhone ranije bio preskup. No, kao što je poznato, cijena njihovog jeftinijeg telefona u slobodnoj prodaji iznosi 550 dolara, što je i dalje previše za veliki broj ljudi te većina glasina upućuje na lošu prodaju ovog telefona.

Jeftiniji, ali i dalje PRESKUP: Apple smanjuje narudžbe iPhonea 5C

Umjesto Applea, cjenovno povoljan i napredan telefon predstavio je Google u suradnji s LG-em te njihov Nexus 5 po performansama može konkurirati najjačim modelima na tržištu, a u odnosu na konkurenciju izdvaja se upravo cijenom. Ovaj je uređaj predstavljen sinoć i odmah je postao dostupan na nekim tržištima poput američkog, njemačkog i španjolskog te njegova cijena u SAD-u u slobodnoj prodaji iznosi 350 dolara, dakle 200 dolara manje u odnosu na jeftiniji iPhone, odnosno čak 300 dolara manje u odnosu na Appleov iPhone 5S.

Usprkos nižoj cijeni, ekipa iz Googlea i LG-a nije radila nikakve kompromise kada je hardver u pitanju pa tako Nexus 5 ima snažni četverojezgreni 2,3GHz Snapdragon procesor, 2GB RAM-a te 4,95 inčni ekran rezolucije 1920x1080 piksela koji je zaštićen Gorilla Glassom 3. Rezolucija kamere iznosi 8MP, a za kvalitetnije fotografije Google je ugradio i optičku stabilizaciju slike. Od ostalih opcija treba spomenuti podršku za LTE, Bluetooth 4.0 i NFC, novu verziju operativnog sustava Android 4.4 KitKat, 2,300mAh bateriju koja se može puniti i bežično te 16, odnosno 32GB memorije za pohranu sadržaja.

Cijena od 350 dolara, odnosno 350 eura odnosi se na model kapaciteta 16GB, a korisnici koji žele više memorije morat će dati 50 dolara, odnosno 50 eura više za 32GB model jer Nexus 5 nema dodatnog utora za memorijske kartice.

Stiže mobilna REVOLUCIJA: Doznajte kakva!

Ovakve opcije uz pristupačnu cijenu u odnosu na konkurentske modele garantiraju veliku popularnost Nexusa 5 koji je, kako napominju na GSM Areni, u Googleovom američkom Play Storeu rasprodan samo nekoliko sati nakon predstavljanja (rasprodan je model kapaciteta 16GB, 32GB model još je dostupan) te bi se ponovno trebao pojaviti u prodaji 8. studenog.

S obzirom da se bliži vrijeme blagdanskog šopinga vjerojatno će veliki broj korisnika koji žele novi Android razmisliti upravo o ovom naprednom i cjenovnom pristupačnom Googleovom smartphoneu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene