Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaobljeni smartphone

Pokazuje li ovaj Appleov patent budućnost iPhonea?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple ima novi patent za zaobljeni smartphone, koji ima dva zaslona, jedan s prednje i jedan sa stražnje strane.

Novi Appleov patent pokazuje neobičan iPhone,koji bi za razliku od sadašnjih, koji ima oštre rubove, bio zaobljen i bez 'Home' tipke. Zaslon, koji se proteže po cijelom uređaju, mogao bi sadržavati primjerice puno više aplikacija, no pitanje je postoji li praktična primjena ovakvog uređaja. Iako ovaj patent izgleda interesantno,nekako mi se čini da je sam zaslon nepregledan, unatoč opisu, koji stoji uz patent 'Iluzija percepcije dubine može omogućiti 3D doživljaj'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kopirali su Apple 'Patentni ratovi': Samsung mora platiti Appleu 119 milijuna dolara! Slika nije dostupna Tehnološki giganti na sudu Samsung više ne smije prodavati neke svoje proizvode u SAD-u!

Teško je reći što Apple kani činiti s ovim patentnom, ako uopće želi nešto, jer s druge strane možda se samo želi zaštiti od nekih budućih konkurenata ili ideja, koje bi drugi proizvođači mogli implementirati u svoje uređaje.

>>'Svi ste vi isti': Nema razlike između korisnika iPhonea i Galaxyja

Zanimljivo je i da u patentu stoji i mogućnost prepoznavanje lica. Ovo nije prvi patent Applea sa zaobljenim ekranom. Prošle je godine prijavio patent koji nosi naziv 'Elektronički uređaj s fleksibilnim zaslonom'. Ostali proizvođači također slično razmišljaju, pa se tako nagađa kako Samsung radi na neuništivom fleksibilnom zaslonu za Note 3, no za sada nema nikakvih naznaka da bi to mogli uskoro vidjeti. Ako će Apple iskoristiti ovaj patent za neku novu generaciju iPhonea, onda bi to mogla biti nova prekretnica na tržištu smartphonea. (Powerd by Zimo)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene