Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sony Xperia C3

Ovo je najbolji telefon na svijetu – za selfie fotografije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sonyjev phablet korisnike će privući velikim ekranom dijagonale 5,5 inča, ali i prednjom PROselfie kamerom rezolucije 5 MP koja je idealna za selfie fotografije

Sony je ovog tjedna predstavio novi model pametnog telefona koji je namijenjen prvenstveno ljubiteljima selfie fotografija te su na nekim portalima za ovaj smartphone napisali da je 'najbolji telefon na svijetu za snimanje selfie fotografija'. Na većini telefona prednje kamere imaju malu rezoluciju, no Sonyjev model Xperia C3 s prednje strane ima snažnu PROselfie kameru rezolucije 5MP koja je 'optimizirana za selfije' i koja jamči snimanje kvalitetnih fotografija, a pored nje nalazi se i LED bljeskalica kako bi se fotografije mogle snimati i u uvjetima slabog osvjetljenja.

Na Cnetu kažu kako su se u Sonyju pobrinuli da fotografiranje s prednjom kamerom bude brzo i jednostavno tako da je za 'okidanje' fotografije potrebno samo dva puta brzo dodirnuti stražnji dio telefona ili aktivirati tzv. smile shutter koji će sam snimiti selfie kada se nasmijete.

FOTO Ovaj smartphone ima NAJBOLJU kameru!

Što se ostalih opcija ovog telefona tiče, on radi na četverojezgrenom 1,2GHz Snapdragon procesoru, ima 1GB RAM-a i 8GB memorije za pohranu podataka. Dijagonala ekrana iznosi 5,5 inča (rezolucija 1280x720 piksela), telefon je tanak samo 7,6 mm, radi na verziji Androida 4,4 KitKat, dok rezolucija stražnje kamere iznosi 8MP. Sony C3 prvo će se pojaviti na kineskom tržištu (tijekom kolovoza), a naknadno i na ostalim svjetskim tržištima – osim klasičnog modela s utorom za jednu SIM karticu, u ponudi na nekim tržištima pojavit će se i dual SIM verzija u kojoj će se moći koristiti dvije kartice mobilnih operatera.

Njegova cijena još nije poznata te bi, ako ne bude previše skup, s obzirom na veliki ekran i odličnu prednju kameru, C3 mogao privući pažnju velikog broja ljubitelja selfie fotografija.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene