Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za ljubitelje fotografije

FOTO Ovaj smartphone ima NAJBOLJU kameru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na web stranici za recenziranje fotografske opreme telefonom s najboljom kamerom proglašen je Sonyjev top model Xperia Z2

Konkurencija na tržištu pametnih telefona sve je veća te korisnici koji žele kupiti novi top model imaju težak izbor jer su mobilne kompanije tijekom prvih mjeseci ove godine predstavile brojne odlične i napredne telefone. Korisnici tako imaju izbor između npr. Samsungovog Galaxyja S5, HTC-a One (M8), Sonyjeve Xperije Z2 ili nove Nokijine Lumije, a svi ovi modeli dolaze s velikim ekranima visoke rezolucije, rade na snažnim procesorima i imaju brojne napredne opcije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skandinavci prezadovoljni Sony promovira Zagreb, oduševljeni gradom! Slika nije dostupna Huawei Ascend D quad Najbrži pametni telefon na svijetu!

S obzirom da su danas pametni telefoni mnogima zamijenili digitalne fotoaparate, dijelu korisnika upravo je kvaliteta kamere na telefonima jedna od najvažnijih opcija prilikom kupovine novog smartphonea.

Kupujete smartphone? Ovo su NAJNOVIJI modeli koji uskoro stižu!

Na stranici DxOMark objavili su popis telefona s najboljima kamerama te je prvo mjesto na ovoj ljestvicu zauzeo Sonyjev nedavno predstavljen model Xperia Z2. Zanimljivo je da je do sada telefon s najboljim kamerom na mobilnim uređajima bio Nokijin smartphone 808 PureView – riječ je o telefonu s kamerom rezolucije 41MP koji radi na starom operativnom sustavu Symbian i koji je predstavljen još u veljači 2012. godine. Kamera Sonyjeve Xperije Z2 dobila je ocjenu 79, Nokia 808 PureView sada je na drugom mjestu sa 77 bodova, a nakon njih slijede iPhone 5S, Xperija Z1, Samsungov Galaxy S4 te dvije Nokije – modeli Lumia 1020 i Lumia 925.

Kao najveće prednosti 20,7MP kamere modela Xperia Z2 izdvojena su 'impresivna razina detalja' prilikom snimanja na otvorenom, dok je velika razina detalja zadržana i prilikom fotografiranja u uvjetima slabije vidljivosti, zatim mala razina šuma, brz i responzivan autofokus, zadovoljavajuće boje u svim uvjetima te općenito odlične performanse bljeskalice. Na ovoj stranici pohvalili su i video mogućnosti kamere ovog modela s kojom se mogu snimati i videozapisi u 4K rezoluciji (iako snimanje u 4K nije bio dio testa).

Novi Galaxy smartphone mogao bi u potpunosti zamijeniti digitalce!

Treba napomenuti da rezultati ovog testiranja nisu uključili dva pametna telefona koja su se tek nedavno pojavila na tržištu – Galaxy S5 i novi HTC One, kao i da se dio mobilnih korisnika u komentarima na nekim internetskim stranicama ne slaže s ovim izborom modela Z2 kao telefona s najboljom kamerom.

Što vi mislite o ovim rezultatima – koji je po vama telefon s najboljom kamerom?  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene