Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niti iPhone, niti Galaxy, nego…

Ovo je NAJBOLJI pametni telefon na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nagradu za najbolji pametni telefon u 2013. ponio je HTC sa svojim modelom One, dok je najboljim tabletom proglašen Appleov iPad Air

Tijekom protekle dvije godine nagradu za najbolji pametni telefon (Global Mobile Awards) zaslužili su Samsungovi telefoni iz Galaxy S serije (modeli S2 i S3), godinu dana ranije ta je nagrada pripala Appleu i njegovom iPhoneu, a na najvećem mobilnom sajmu koji se ovog tjedna održava u Barceloni organizacija GSMA proglasila je najbolji smartphone za 2013. godinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HTC One 2 Stiže za tri tjedna: Ovo je nasljednik najboljeg telefona na svijetu! Slika nije dostupna Poručuju iz HTC-a 'Požalit ćete ako kupite Samsungov Galaxy S5'

HTC One: Je li ovo najbolji pametni telefon na tržištu?

Ovog puta nagrada nije pripala niti Samsungu niti Appleu, već ju je ponio HTC, kompanija koja je usprkos velikim problemima u kojima se nalazi već neko vrijeme, u veljači prošle godine predstavila fantastičan smartphone HTC One te su već tada neki novinari najavili da bi ovo mogao biti najbolji telefon na tržištu.

HTC One ima ekran dijagonale 4,7 inča Full HD rezolucije (gustoća piksela iznosi čak 468ppi), ima snažni četverojezgreni procesor, 2GB RAM-a i 32, odnosno 64GB prostora za pohranu podataka i podršku za LTE, a radi na Googleovom mobilnom operativnom sustavu Android. Kako bi privukli ljubitelje fotografije, ova je kompanija poseban naglasak stavila na kameru i tzv. Ultrapiksele, odnosno povećane piksele koji omogućuju odličnu kvalitetu i oštrinu fotografija i u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Model One nagradu za najbolji smartphone godine ponio je u konkurenciji s Appleovim iPhoneom 5S, LG-jevim modelom G2, Lumijom 1020 te Galaxyjem Note 3, a komentirajući pobjednički telefon, iz organizacije GSMA naglasili su kako je HTC One žiri osvojio odličnim dizajnom i korisničkim sučeljem s kojim se izdvaja u odnosu na konkurenciju. Ova je vijest odlična najava za skorašnje predstavljanje nasljednika modela One kojeg će HTC predstaviti 25. ožujka na konferencijama u Londonu i New Yorku.

Oni su najiščekivaniji ove godine!

Osim nagrade za najbolji pametni telefon godine, jučer su dodijeljene i nagrade za najbolje telefone i u nekim drugim kategorijama. Nokijin model Lumia 520 (najprodavaniji Windows Phone pametni telefon) proglašen je najboljim smartphoneom u kategoriji jeftinijih uređaja (cijene do 150 dolara), dok je nagrada za najbolji entry-level, odnosno klasičan mobitel također pripala Nokiji i njenom modelu 105.

Od ostalih jučer dodijeljenih nagrada na GSM Areni izdvojili su i onu za najinovativnijeg mobilnog proizvođača koja je pripala LG-u, dok je najboljim tabletom za 2013. godinu proglašen Appleov iPad Air.

Slažete li se i vi s ovim nagradama? Koji su po vama najbolji smartphone i tablet predstavljeni prošle godine? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene