Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neograničene mogućnosti

Ovo je glazbeni instrument budućnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački dizajner izumio je napravu, koja bi mogla postati standard buduće generacije glazbenih DJ-eva.

Dennis P. Paul, predavač na Sveučilištu primijenjenih umjetnosti u Bremenu, glazbi proizvodi glazbu koristeći predmete iz svakodnevice. Od njihovih zvukova pravi matrice i spaja ih metodom vježbe, iščekivanja i inspiracije. On zapravo traži kako dobiti jedinstveni i posve nov glazbeni instrument.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdi da mu grije kuću Srbin od 44 limenke piva napravio aparat koji mu grije cijelu kuću Slika nije dostupna ON JE MALI GENIJALAC HOĆE LI GA HRVATSKA ZADRŽATI? Tek mu je 14, a ima izum koji spašava živote

>> Kineski glazbenici sviraju na povrću

Paul svoju napravu, koja se sastoji od plastično-metalnog okvira, lasera i rotirajućeg dijela na kojem se vrte predmeti, naziva 'instrument za ozvučivanje svakodnevnih stvari'.

kad pogledate video, shvatit ćete kako se zapravo radi o poprilično zanimljivom i revolucionarnom konceptu punom mogućnosti. Laser koji naprava koristi zapravo služi za precizno mjerenje daljine, a daljina koju mjeri, pretvara se u zvuk, dok se predmet rotira. Tako mijenja se i ton zvuka, obzirom na trenutnu udaljenost, koju laser bilježi.

U instrument možete pričvrstiti bilo što. Možete zgužvati majicu i staviti je između - dobit ćete matricu. Možete pričvrstiti kutiju - dobit ćete matricu. Možete izraditi bilo kakav oblik i igrati se s njime te stvarati zanimljive glazbene matrice. Pogledajte video koji to vrlo zorno dočarava.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene