Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački dizajner izumio je napravu, koja bi mogla postati standard buduće generacije glazbenih DJ-eva.


Dennis P. Paul, predavač na Sveučilištu primijenjenih umjetnosti u Bremenu, glazbi proizvodi glazbu koristeći predmete iz svakodnevice. Od njihovih zvukova pravi matrice i spaja ih metodom vježbe, iščekivanja i inspiracije. On zapravo traži kako dobiti jedinstveni i posve nov glazbeni instrument.

Vezani članci Imigranti u Njemačkoj (Foto: AFP) Korupcijski skandal potresa Njemačku: Dovoljno je bilo imati novca i poznavati odvjetnika Slika nije dostupna Predstavljen izum koji bi mogao spasiti živote 1,2 milijarde ljudi na Zemlji

>> Kineski glazbenici sviraju na povrću

Paul svoju napravu, koja se sastoji od plastično-metalnog okvira, lasera i rotirajućeg dijela na kojem se vrte predmeti, naziva 'instrument za ozvučivanje svakodnevnih stvari'.

kad pogledate video, shvatit ćete kako se zapravo radi o poprilično zanimljivom i revolucionarnom konceptu punom mogućnosti. Laser koji naprava koristi zapravo služi za precizno mjerenje daljine, a daljina koju mjeri, pretvara se u zvuk, dok se predmet rotira. Tako mijenja se i ton zvuka, obzirom na trenutnu udaljenost, koju laser bilježi.

U instrument možete pričvrstiti bilo što. Možete zgužvati majicu i staviti je između - dobit ćete matricu. Možete pričvrstiti kutiju - dobit ćete matricu. Možete izraditi bilo kakav oblik i igrati se s njime te stvarati zanimljive glazbene matrice. Pogledajte video koji to vrlo zorno dočarava.