Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Domišljati glazbenici

Kineski glazbenici sviraju na povrću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Braća Nan žive od gostovanja u glazbenim emisijama. Međutim, oni nisu obični glazbenici.

Prodavači na tržnici u Pekingu mogli bi pomisliti da su braća Nan Weidong i Nan Weiging vlasnici restorana. Međutim, povrće u torbama koje braća nose kući neće biti iskorišteno za kuhanje obroka, već nešto potpuno drugo - za izradu glazbenih instrumenata.

Pročitajte i ovo Ilustracija trpjela užasne bolove Stravična patnja mlade mame: U trbuhu joj ostavili instrument veličine tanjura. Nitko nije primijetio 18 mjeseci Rajčice - 4 Berba podbacila Kupci će biti gladni domaće hrane: "Imamo manje za bar 40 posto"

43-godišnji Weidong i 41-godišnji Weiping odrasli su okruženi povrćem na farmi u kineskoj provinciji Anhui, piše Reuters.

Njegov otac je bio učitelj glazbenog i poticao ih da sviraju konvencionalne instrumente. Kada su bili tinejdžeri pridružili su se kazališnoj skupini. Ideja o sviranju instrumenata s povrćem sjetili su se prije dvije godine.

>> Instrumenti iz jednog sasvim novog kuta

Sada žive i rade u jednom stanu u Pekingu, te proizvode instrumente od raznog povrća. Važno je, kažu, odabrati povrće dobre veličine i oblika, ali najvažnije od svega je da je povrće svježe.

'Ako vlaga iz povrća ispari, ton će biti viši nego bi trebao. Stoga biramo povrće koje u sebi zadrži dovoljno vode. Ne možemo koristiti povrće staro više od nekoliko dana', rekao je Weidong.

Braća Nan pojavili su se u brojnim talent showovima u Kini i zarađuju oko 8.000 dolara po nastupu. Za svaki nastup izrađuju nove instrumente od svježeg povrća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene