Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Woz u akciji

Osnivač Applea napao Samsung: 'Galaxy Gear je bezvrijedan'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Steve Wozniak nije previše zadovoljan stanjem na tržištu pametnih satova, a posebno je napao Samsungov Galaxy Gear

Iako mnogi tržišni analitičari vjeruju kako su pametni satovi, nakon pametnih telefona i tableta, slijedeća kategorija gadgeta koja će zaluditi korisnike te da će se na ovom tržištu okretati milijarde dolara, do sada predstavljeni modeli satova još nisu privukli veliku pozornost korisnika. Svoje su modele predstavili Peble, Sony, Samsung i druge kompanije, no čini se da svi čekaju Apple i njihovo predstavljanje iWatcha koji bi mogao pokrenuti ovo tržište na sličan način na koji je iPad pokrenuo tržište tableta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stižu iPhone 6 i iWatch Kakvu senzaciju Apple priprema u utorak? Slika nije dostupna Velike najave Samsung i LG najavili nove pametne satove – stiže i iWatch!

Evo kako izgleda novi Samsungov sat Galaxy Gear

Tijekom nedavne tehnološke konferencije u Milwaukeeju o pametnim satovima govorio je i suosnivač Applea Steve Wozniak koji uopće nije oduševljen trenutnim stanjem na ovom tržištu. 'To je bila jedina tehnologija koju sam kupio kako bih eksperimentirao s njom, ali i koju sam odbacio nakon samo pola dana i prodao na eBayu jer je tako bezvrijedna', prenijeli su na Business Insideru izjavu Woznika koji je dodao kako je sat morao 'držati na uhu i slično'.

Iako mu se nije svidio niti jedan sat koji je trenutno na tržištu, tijekom konferencije posebno je napao Samsung i njihov model pametnog sata napomenuvši kako je 'Galaxy Gear bezvrijedan'. On od ovih uređaja želi puno veće mogućnosti, slične onima kakve danas imaju pametni telefoni, a ne da njihova uloga bude samo jednostavno povezivanje putem Bluetootha s telefonima u džepu.

Wozniak, kao i veliki broj ljubitelja Applea, također polaže velike nade u kompaniju koju je davno osnovao sa Steveom Jobsom i nada se da će njihov smartwatch ispuniti sve njegove želje. Posljednje glasine kažu da bi ga Apple trebao predstaviti tijekom listopada ove godine, a njihov bi sat trebao imati zakrivljeni ekran dijagonale 2,5 inča.

VIDEO Snimka predavanja Stevea Wozniaka iz 1984. o Appleu I i II

Inače, Steve Wozniak nije jedna od osoba koja koristi samo Appleove uređaje i kritizira konkurentske kompanije, već je on pravi geek koji obožava nove tehnologije i gadgete bez obzira na proizvođača tako da njegova kritika Samsunga nema veze s trenutnom situacijom između Applea i ove južnokorejske kompanije koje puno vremena provode po sudovima tužeći jedna drugu za milijune i milijarde dolara.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene