Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plati novac ili…

Opasnosti cyber seksa: Sve više muškaraca postaju žrtvama ucjena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prevarantice nagovaraju muškarce na cyber seks, snimaju ih i naknadno ucjenjuju – ako ne plate novac, objavit će te videozapise na internetu

Policija iz Singapura upozorila je na veliki porast cyber ucjena u kojima prevarantice ucjenjuju muškarce i traže od njih novac, a ako ne plate, prijete objavljivanjem video sadržaja kojeg su snimili tijekom njihovog online 'druženja'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gledat će je putem web kamere LJUBITELJ PORNOGRAFIJE Platio 230 tisuća kuna da bi je gledao Slika nije dostupna Novčana kazna i zatvor! Kakav radikalan zakon: Zabranili cyber seks!

Princip ovih prijevara je sljedeći – žene (najčešće strankinje koje žive u Singapuru) namame muškarce putem Facebooka i drugih stranica na cyber seks te, nakon što same izvedu striptiz, nagovore muškarce na striptiz i 'druge oblike seksualnih aktivnosti' koje cijelo vrijeme snimaju.

Kakav radikalan zakon: Zabranili cyber seks!

Nakon nekog vremena one kontaktiraju te muškarce i od njih traže da im uplate novac ili će u suprotnom objaviti videozapise njihovih seksualnih aktivnosti na internetu. Koliko su ovakve prijevare raširene najbolje govori podatak da je ovo već drugi puta u pola godine da je singapurska policija izdala upozorenje o ovom obliku cyber prijevara jer je njihov broj uvelike porastao u 2012. i početkom ove godine u odnosu na 2011. godinu.

Na Ars Tehnici kažu da ucjenjivanje muškaraca zbog online seksa postalo sve veći trend među online prevarantima pa tako podsjećaju na slučaj iz prošlog listopada kada su prevaranti prijetili šestorici muškaraca i jednoj ženi iz Quebeca da će javno objaviti videozapise njihovog cyber seksa te su na jednu TV postaju čak poslali video cyber seksa jednog poslovnog čovjeka iz Kanade.

Prijeti mu 105 godina zatvora: Ovaj je haker noćna mora svih žena!

Sigurnosni stručnjaci iz Sophosa upozoravaju i na još jednu veliku opasnost koja prijeti osobama koje se upuste u cyber seks s nepoznatim djevojkama koje im putem chat prozora mogu slati razne linkove na kojima se navodno nalaze njihove gole fotografije, ali umjesto fotografija, klikom na te linkove korisnici mogu instalirati neki opasan program putem kojeg će prevaranti preuzeti kontrolu nad njegovim računalom (možda čak i web kamerom) i na taj način doći do novog materijala za ucjenjivanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene