Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Studija pokazala

NOVO OTKRIĆE NA MARSU: Pronađeno veliko prastaro ušće rijeke u ocean

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su pronašli još dokaza da je na planetu Marsu postojao ogroman ocean, koji je pokrivao veći dio planeta prije milijardu i više godina.

Najnoviji detalj pronađen je analizom fotografija NASA-inog moćnog satelita MRO, koji se nalazi u orbiti oko Crvenog planeta. Fotografije prikazuju područje na Marsu, koje izgleda kao prastaro ušće rijeke, odnosno riječna delta, koja se ulijevala u spomenuti ocean, prenosi Space.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna E, to je životna priča! DO PRIJE DVA DANA BIO JE ANONIMAN Danas njegovu priču zna već cijeli svijet Slika nije dostupna Za Dnevnik.hr VODA NA MARSU Ugledni hrvatski astrofizičar otkriva značaj velikog NASA-inog otkrića

>> VIDEO Pogledajte kako bi izgledao ZELENI Mars

Ocean za kojeg astronomi pretpostavljaju da se nalazio na Marsu, prekrivao je trećinu tog planeta. 'Znanstvenici već dugo vremena pretpostavljaju kako su sjeverne nizine na Marsu zapravo dno oceana koji je presušio, no nitko još nije pronašao pravi konkretan dokaz', rekao je Mike Lamb, asistent profesora geologije na kalifornijskom Institutu za tehnologiju, koji je i koautor studije, koja otkriva moguće ušće rijeke na Marsu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene