Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Grand Theft Auto u stvarnom životu

NEVJEROJATNO Ukrao auto, oteo ženu pa završio u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je Amerikanac htio vidjeti kako izgleda GTA u stvarnom životu pa je oteo automobil u kojem je bila žena te je, nakon što je udario više automobila, uhićen

Prošlog tjedna u prodaji se pojavila nova igra iz Grand Theft Auto serijala koja je u ubrzo oborila sve rekorde, a kolika je njena popularnost najbolje govori podatak da je nakon prvog dana zaradila 800 milijuna dolara, dok je nakon tri dana zaradila nevjerojatnih milijardu dolara. GTA je kontroverzna igra prepuna kriminala, ubojstava i nasilja – npr. u igri je moguće uzeti bejzbolsku palicu i istući sve prolaznike s njom, izbaciti šofera iz automobila i ukrasti ga itd.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemilosrdni do kraja Tako to rade Brazilci: Iz helikoptera rešetali kriminalca sve dok nije 'legao' Slika nije dostupna 'To je zapostavljanje djece' Šokirao se kad je vidio što njegov 10-godišnji unuk radi u sobi - 'I sad mi je mučno od tog prizora'

Jedan je 20-godišnjak iz Hoovera u SAD-u bio toliko očaran s Grand Theft Autom da je, vjerovali ili ne, pokušao vidjeti kako GTA izgleda u stvarnom životu. Zachary Burgess na jednom je parkiralištu, nakon što je vozač izašao iz automobila, ušao u automobil i ukrao ga dok je u njemu i dalje bila suvozačica.

Nasilje, ubojstva i kriminal: Ova će igra u mjesec dana zaraditi MILIJARDU dolara!

U vožnji je udario i oštetio nekoliko automobila prije nego je suvozačica uspjela pobjeći iz automobila, a u pokušaju bijega spriječili su ga prolaznici i gosti obližnjeg kafića te su ga zadržali do dolaska policije koja ga je uhitila.

Nakon što je uhićen, Burgess je policiji priznao da je htio doživjeti Grand Theft Auto u stvarnom životu, dok na Kotakuu dodaju kako će i kaznu morati odslužiti u stvarnom životu, a ne na video igri – optužen je zbog krađe automobila, otmice i izazivanja prometne nesreće i bijega s mjesta nesreće.

Inače, nedavno je jedan osmogodišnjak, nakon što je satima igrao Grand Theft Auto, ubio svoju 90-godišnju skrbnicu te su neki povezali ovo ubojstvo s nasiljem i ubojstvima iz GTA. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene