Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolja igra u povijesti

Nasilje, ubojstva i kriminal: Ova će igra u mjesec dana zaraditi MILIJARDU dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grand Theft Auto kontroverzna je video igra prepuna nasilja i kriminala, a koliko je popularna najbolje govori podatak da bi novi nastavak u samo mjesec dana mogao zaraditi milijardu dolara

 Grand Theft Auto (GTA) jedan je od najpoznatijih, ali i najkontroverznijih serijala video igara koji gamere stavlja u svijet kriminalnog podzemlja prepunog ubojstava, nasilja, pljački, prodaje droge i slično. Jučer se na tržištu pojavila peta igra iz ovog serijala, a koliko je GTA popularan i kolika su očekivanja od igre najbolje govore predviđanja analitičara koja kažu da bi GTA V tijekom prvog mjeseca trebao zaraditi čak milijardu dolara.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Osmogodišnjak ubio ženu nakon što je igrao nasilnu video igru!

Na Bloombergu kažu kako je Take-Two Interactive Software tijekom proteklih pet godina u razvoj ove igre uložio oko 250 milijuna dolara te bi njena prodaja trebala nadmašiti veliki uspjeh prethodne verzija koja je u mjesec zaradila 900 milijuna dolara.

'Velika su očekivanja od novog nastavka', smatra analitičar Colin Sebastian te dodaje da postoji veliki pritisak na izdavačima koji moraju dokazati da igre koje koštaju 60 dolara i za čiji su razvoj potrebne godine mukotrpnog rada imaju budućnost na tržištu koje je 'uzdrmano jeftinim igrama za Facebook, pametne telefone i tablete'. Jedan od problema na tržištu video igara jest što mladi više ne žele jednu igru koju će platiti 40 dolara, već sada žele 40 igara za mobilne uređaje koje će platiti jedan dolar.

Sljedećih nekoliko mjeseci bit će veliki test za tržište video igara jer u studenom napokon počinje prodaja novih modela igraćih konzola – Sonyjevog PlayStationa 4 i Microsoftovog Xboxea One, a pojavit će se i nove verzije popularnih igara te će se u prodaji, pored Grand Theft Auta V, pojaviti i novi nastavci Call Of Dutyja i Battlefielda.

Što se GTA tiče, dosadašnje narudžbe ukazuju na bolju prodaju od ranijih očekivanja analitičara s Wall Streeta, što će utjecati i na veću zaradu Take-Two Interactivea čija je dionica tijekom ove godine porasla za skoro 60 posto.

Call of Duty ruši sve rekorde: U jedan dan zaradili pola milijarde dolara!

Arvind Bhatia iz Sterne, Agree & Leacha kaže da Take-Two ne želi da ovo bude 'samo još jedna video igra na tržištu', već oni žele da to bude 'najbolja igra u povijesti'.

Grand Theft Auto 5 u prodaji se pojavio jučer, a nakon što je jedan 23-godišnji mladić iz Londona kupio ovu igru, napadnut je na ulici i izboden nožem. Policija je uhitila trojicu osumnjičenih koji su, nakon što su ga napali i ozlijedili, ukrali mobitel, sat i – novi Grand Theft Auto. Mladić se sada oporavlja u bolnici te je njegovo stanje stabilno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene