Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smirili strasti

NASA razotkrila izvor MISTERIOZNOG svjetla na Marsu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavnu misterioznu refleksiju svjetla na Marsu, koju je iz daljine snimio rover Curiosity, objasnila je NASA.

Na fotografijama površine Marsa koje je snimio rover Curiosity 2. i 3. travnja uočena je jarka refleksija, no unatoč drugačijem mišljenju nekih entuzijasta, ne radi se o znakovima izvanzemaljskog kontakta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zasad bez objašnjenja VIDEO Što je to snimio rover Curiosity na Marsu? Slika nije dostupna Misija teška 671 milijun dolara NASA lansira novu sondu na Mars, evo zašto

Justin Maki iz NASA-inog Jet Propulsion Laboratoryja, koji je bio zadužen za izradu kamera na roveru Curiosity pojasnio je da je bljesak ili dobro uhvaćen odsjaj sunca od kamena ili svjetlost koja prolazi kroz dio kućišta kamere, prenosi NBC.

Misteriozna svjetlost na Marsu: Što je to snimio Curiosity?

Bljesak se pojavio na dvije fotografije dva dana zaredom, koje je snimila navigacijska kamera s desne strane rovera. Navigacijska kamera je stereo kamera, a isti bljesak se nije pojavio na kameri s lijeve strane rovera.

"Jedna od mogućnosti je da je svjetlost rezultat odsjajasunca s površine kamena. U trenutku kad su te fotografije snimane, sunce je bilo na istoj ravnini kao i odsjaj, zapadno-sjeverozapadno od rovera i relativno nisko na nebu", pojasnio je Maki.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene