Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici oduševljeni

FOTO Otkrivena nova vrsta ribe - pronašli je na dubini na koju ne dopire svjetlo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su otkrili novu vrstu ribe u vodama samo desetak kilometara od obale Novog Zelanda.

National Geographic izvijestio je kako su u udruženoj ekspediciji istraživači Nacionalnog instituta istraživanja voda i atmosfere te Sveučilišta u Aberdeenu u Škotskoj, otkrili novu vrstu manića - dugačku jeguljastu ribu koja živi na dnu oceana.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu

Prema izvještaju kojeg je objavilo Sveučilište Aberdeen, tim je istražio vode na dubini na kojoj ne dopire svjetlo. 'Nikada nismo sasvim sigurni što ćemo pronaći na ovakvim ekspedicijama, i oduševljeni smo što smo pronašli i novu vrstu i novu razinu na kojoj obitavaju ribe', rekao je vođa tima dr. Alan Jamieson, piše Huffington Post.

>> Nevjerojatno: More izbacilo truplo gotovo nepoznate vrste kita!

'Uvijek je fantastično otkriti novu vrstu ribe, a pronaći novi tip manića velik je uspjeh. Posebno zato što smo veći dio ljeta proveli izrađujući opremu koju smo koristili kako bi pronašli ovu ribu', dodaje Jamieson.

Osim manića, znanstvenici su pronašli i ribu 'rattail' koja u vodama Novog Zelanda nije primijećena već više od stotinu godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene