Obavijesti Video Pretražite Navigacija
179 dolara bez ugovora

Moto G – jeftin telefon koji bi mogao pokoriti tržište!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Motorolin telefon ima 4,5 inčni ekran i solidan hardver, a korisnicima će biti najzanimljivija njegova cijena – 179 dolara bez potpisivanja ugovora

U posljednjih nekoliko mjeseci Google i Motorola predstavili su dva telefona s kojima namjeravaju osvojiti veliki dio tržišta – Moto X i Nexus 5. Naročito je zanimljiv Nexus 5 koji ima napredne opcije s kojima može konkurirati najjačim uređajima na tržištu, ali je od njih dosta jeftiniji te njegova cijena iznosi 350 dolara bez potpisivanja ugovora. Moto X prvi je model iz nove Moto serije koji korisnicima omogućava personalizaciju i odabir boje kućišta ovog telefona. Motorola (odnosno Google koji je ovu kompaniju kupio prije dvije godine) sada je predstavila novi model iz Moto serije čiji je glavni adut pristupačna cijena te će korisnici ovaj uređaj moći kupiti za samo 179 dolara.

Može li ovaj telefon ugroziti Samsung i Apple?

Na konferenciji na kojoj je predstavljen ovaj telefon Dennis Woodside iz Motorole rekao je kako većina ljudi ne može priuštiti telefon od 500 ili 600 dolara te im je prihvatljiva cijena od oko 200 dolara. No, dodao je da je problem kod takvih jeftinijih telefona drugih kompanija što koriste staru tehnologiju koja nije prilagođena modernim aplikacijama te je općenito riječ o lošijim modelima koji korisnicima 'ne donose zadovoljavajuće iskustvo'.

Umjesto takvih modela, Motorola za sličnu cijenu nudi Moto G za kojeg kažu da može konkurirati modernim nabrijanim telefonima poput Galaxyja S4. Moto G ima ekran dijagonale 4,5 inča rezolucije 1280x720 piksela uz gustoću piksela od 329ppi, radi na 1,2GHz četverojezgrenom Snapdragon 400 procesoru, ima 1GB RAM-a, 5MP kameru te bateriju koja bi, kako prenose na Tech Cruncheu, trebala izdržati cijeli dan rada. Ovaj telefon radi na 4.3 verziji Androida koja će se početkom sljedeće godine moći nadograditi na posljednju verziju, KitKat.

Vjerojatno najveća mana Moto G-a jest nedostatak podrške za LTE, no s obzirom na iznimno pristupačnu cijenu, to je kompromis na koji će korisnici sigurno pristati. Također, kao i u slučaju puno skupljeg Moto X modela, korisnici će sami moći odabrati boje kućišta, a iz Motorole su posebno naglasili optimiziran softver (telefon radi na 'čistom' Androidu, odnosno nema dodatnih i kompleksnih sučelja i dodataka koji ga mogu usporiti) te napominju da, kada je u pitanju brzina paljenja telefona i pokretanja browsera i nekih drugih aplikacija, ovaj je model brži i od Galaxyja S4.

Rasprodan u par sati: Google želi pokoriti tržište s ovim telefonom

Od dodatnog softvera dodan je samo Motorola Assist koji prati način na koji se upravlja telefonom te pokušava stvoriti profil osobe koja ga koristi kako bi se optimiziralo njegovo korištenje. Po cijeni od 179 dolara (u SAD-u) moći će se kupiti Moto G s 8GB memorije, dok će cijena modela koji ima 16GB memorije iznositi 199 dolara. Ovaj model ovih bi se dana trebao pojaviti u prodaji u nekim dijelovima Europe i na nekim tržištima u razvoju, dok će se na drugim tržištima pojaviti tijekom sljedećih tjedana i mjeseci. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene