Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISS snimio fotku

Misteriozna geološka struktura na Zemlji snimljena iz svemira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski astronaut Andre Kuipers snimio je hipnotizirajući prizor Richat Strukture u Mauritaniji, dok je svemirska postaja bila iznad Sahare.

Richat Struktura promjera je 48 kilometara te je kao takva vidljiva i iz svemira. Isprva se smatralo da je proizvod udara meteorita, a sada znanstvenici vjeruju da je proizvod uzdignuća i erozije. Uzrok njegove kružne forme još uvijek je zagonetan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 23 se spasilo Strahuje se da je više od 50 migranata umrlo od žeđi u saharskoj pustinji u Nigeru Slika nije dostupna Afričko oko Astronaut iz svemira snimio bizarnu fotografiju fenomena u Sahari

Na fotografiji koju je snimio Kuipers vidi se kako je erozija slojeva kamena stvorila oblike nalik prstenu. Snimka je napravljena s točke oko 386 kilometara iznad zemlje, 7. ožujka.

>> Dva mjeseca snimali Zemlju iz svemira, pogledajte što su sve zabilježili

Tijekom mjeseci provedenih na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) astronauti često snime prizore namijenjene znanosti, ali i javnosti.

Svemirske agencije također koriste fotografije koje su snimili njihovi astronauti kako bi potaknuli studente da se bave proučavanjem svemira.

Trenutačno na svemirskoj postaji živi i radi šest osoba: Kuipers, Amerikanci Dan Burbank i Don Pettit, ruski kozmonauti Anton Shkaplerov, Anatoly Ivanishin i Oleg Kononenko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene