Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konkurent iPadu

Microsoft uskoro predstavlja vlastiti tablet?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Microsoft je najavio da će sljedeći tjedan predstaviti 'nešto veliko', a glasine kažu da bi to mogao biti Windows 8 tablet

Prema informacijama koje su objavljene na stranici The Wrap, Microsoft bi uskoro mogao predstaviti svoj prvi tablet i velikog konkurenta Appleovom iPadu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Microsoftova konkurencija iPadu! Stižu Windows 8 tableti Slika nije dostupna Potpuno novi Windowsi! Novi Windows spasit će osobna računala!

Ova se glasina pojavila nakon što je Microsoft za sljedeći ponedjeljak najavio konferenciju na kojoj će predstaviti 'nešto veliko' te bi to mogao biti tablet koji će raditi na Windows RT operativnom sustavu (verzija Windowsa 8 namijenjena ARM tabletima).

Na nedavno završenom Computex sajmu brojne su kompanije predstavile svoje tablete i hibridne uređaje između tableta i prijenosnih računala koji rade na novim Windowsima pa bi i Microsoft mogao predstaviti jedan takav model – takvi se uređaji mogu koristiti kao klasični tableti, no moguće ih je povezati s tipkovnicom čime se pretvaraju u prijenosna računala.

Microsoft uzvraća udarac ovim potezom!

S obzirom da se službeno pojavljivanje Windows 8 operativnog sustava na tržištu očekuje tijekom listopada, Microsoft bi sljedećeg tjedna trebao samo prikazati svoj tablet, ali takav se uređaj u prodaji vjerojatno ne bi pojavio još nekoliko mjeseci.

Jedan od razloga zbog kojeg bi Microsoft svoj tablet mogao predstaviti već sljedećeg tjedna jest – Google. Naime, posljednje glasine vezane uz toliko spominjani tablet ove kompanije kažu da bi ga Google mogao predstaviti krajem lipnja te im u Microsoftu možda žele odnijeti dio pozornosti predstavljanjem svog uređaja.

Googleov Nexus tablet trebao bi imati sedam inčni ekran i raditi na četverjezgrenom procesoru, dok bi njegova cijena trebala iznositi oko 200 dolara pa je za pretpostaviti da će kombinacija povoljne cijene i naprednih opcija privući veliki broj korisnika.

O potencijalnom Microsoftovom tabletu trenutno nema previše informacija – trenutno je samo 'poznato' da će raditi na ARM procesoru, a nije poznato kolika bi trebala biti dijagonala ekrana (ako će biti riječ o hibridnom uređaju koji će se moći koristiti kao prijenosnik, vjerojatno je da će imati ekran s dijagonalom oko deset inča) niti cijena ovog uređaja.

Neke glasine vezane uz Windows 8 tablete kažu da će se njihova cijena kretati između 500 do 900 dolara – s obzirom da je cijena iPada 2 pala na 399 dolara, a očekujemo Google Nexus tablet i iPad mini s cijenama između 200 i 300 dolara, jasno je da će za Microsoft biti iznimno bitno da cijena njihovih tableta bude pristupačna kako bi zainteresirali što veći broj korisnika.   

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene