Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Facebook za kompanije'

Microsoft kupio Yammer za 1,2 milijarde dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook je za Instagram platio milijardu dolara, a Microsoft je za preuzimanje 'poslovnog Facebooka' platio čak 1,2 milijarde dolara.

Glasine o Microsoftovom preuzimanju Yammera traju već nekoliko tjedana, a sada su napokon dobile i službenu potvrdu te je Microsoft preuzimanje ove kompanije platio 1,2 milijarde dolara, što je njihova najveća akvizicija nakon prošlogodišnjeg preuzimanja Skypea za 8,5 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za skoro 3 milijarde dolara Iznenađujuća akvizicija: Lenovo kupuje Motorolu od Googlea Slika nije dostupna Facebook preuzeo Face.com Znat će sve: Zuckerbergov novi udar na privatnost?!

Yammer je poslovna društvena mreža koju mnogi nazivaju Facebookom za kompanije jer kompanijama omogućava stvaranje privatnih, odnosno zatvorenih društvenih mreža kojima mogu pristupiti samo zaposlenici tih kompanija i na taj način komunicirati, razmjenjivati datoteke, objavljivati informacije, razmjenjivati poruke i slično.

Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer rekao je prilikom najave ove akvizicije kako ovaj potez prikazuje njihovu posvećenost tehnologijama koje su 'potrebne kompanijama, a ljudi ih vole'.

Yammer je osnovan prije četiri godine, ima oko pet milijuna korporativnih korisnika, uključujući i brojne velike kompanije te bi se usluge ove kompanije u budućnosti trebale integrirati u Microsoftove proizvode poput SharePointa, Officea 365 i Skypea, a iako će ova kompanija biti priključena Office diviziji, njeni će zaposlenici ostati raditi u dosadašnjim prostorijama u San Franciscu te će nastaviti s dosadašnjim način rada, odnosno pružat će svoje usluge i drugim kompanijama.

Ovom akvizicijom Yammer će sada dobiti svu potrebnu podršku – ponajprije financijsku za daljnji razvoj svojih usluga, dok će Microsoft svojim proizvodima moći dodati 'društveni element'. 'Kad smo pokrenuli Yammer prije četiri godine, željeli smo napraviti nešto veliko', rekao je osnivač i izvršni direktor Yammera David Sacks, a s obzirom da je stvorio kompaniju vrijednu 1,2 milijardi dolara koju je preuzeo Microsoft, jasno je da je u svom naumu i uspio.

Što se poslovnog modela Yammera tiče, on se ne bi trebao promijeniti nakon ove akvizicije – servis će i dalje biti besplatan za osnovne usluge, ali će se trebati platiti za korištenje dodatnih i kompleksnijih opcija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene