Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U jednom intervjuu osnivač Microsofta kritizirao je kompaniju zbog nedostatka inovacija – pogotovo na mobilnom tržištu


Bill Gates napustio je mjesto izvršnog direktora Microsofta prije skoro pet godina, no i dalje je uključen u sva događanja oko kompanije koju je osnovao. U nedavnom intervjuu za CBS, čije su dijelove prenijeli na Cnetu, Gates je govorio o svom nasljedniku Steveu Ballmeru te je rekao da je od njegovog preuzimanja Microsoft napravio mnoštvo velikih stvari, no ipak smatra da to nije dovoljno za jednu takvu kompaniju kao što je Microsoft. 

Vezani članci Slika nije dostupna Ovo su kandidati za nasljednika Stevea Ballmera! Slika nije dostupna VIDEO Tražite snimku koja će vas ostaviti bez teksta? Evo je!

Dodao je da niti on niti Ballmer nisu zadovoljni s razvojem nekih inovativnih proizvoda te ima dojam da su mogli napraviti puno više, a naročito nije zadovoljan s tržištem mobilnih telefona.

VIDEO Pogledajte kako bi mogao izgledati Microsoftov telefon!

Prema posljednjim podacima analitičke kompanije IDC, Microsoftov mobilni operativni sustav Windows Phone trenutno drži samo 2,4 posto tržišta te Gates smatra da Microsoft tom tržištu nije pristupio na pravi način.

Loš pristup mobilnom tržištu

On kaže da nisu zakasnili na to tržište (Microsoft je svoj mobilni operativni sustav Windows Mobile razvio puno prije nego je Apple predstavio iPhone), no tržištu pametnih telefona krivo su pristupili i na njemu nisu zauzeli lidersku poziciju (kakvu npr. imaju na tržištu operativnih sustava za računala) 'što je očito pogreška'.

Govoreći o dobrim stvarima koje je Microsoft napravio pod Ballmerom istaknuo je Windows 8 koji je 'ključ budućnosti', Bing, tablet Surface i Xbox, a iako još nema nikakvih službenih informacija iz ove kompanije, glasine kažu da ove godine možemo očekivati nove modele Microsoftovih Surface tableta pa čak i – Surface smartphone.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook