Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni Gates

VIDEO Bill Gates otkrio čime je nezadovoljan u Microsoftu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednom intervjuu osnivač Microsofta kritizirao je kompaniju zbog nedostatka inovacija – pogotovo na mobilnom tržištu

Bill Gates napustio je mjesto izvršnog direktora Microsofta prije skoro pet godina, no i dalje je uključen u sva događanja oko kompanije koju je osnovao. U nedavnom intervjuu za CBS, čije su dijelove prenijeli na Cnetu, Gates je govorio o svom nasljedniku Steveu Ballmeru te je rekao da je od njegovog preuzimanja Microsoft napravio mnoštvo velikih stvari, no ipak smatra da to nije dovoljno za jednu takvu kompaniju kao što je Microsoft. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na skupštini dioničara VIDEO Što je to Billa Gatesa dovelo do ruba plača? Slika nije dostupna Novi šef Microsofta Ovo su kandidati za nasljednika Stevea Ballmera!

Dodao je da niti on niti Ballmer nisu zadovoljni s razvojem nekih inovativnih proizvoda te ima dojam da su mogli napraviti puno više, a naročito nije zadovoljan s tržištem mobilnih telefona.

VIDEO Pogledajte kako bi mogao izgledati Microsoftov telefon!

Prema posljednjim podacima analitičke kompanije IDC, Microsoftov mobilni operativni sustav Windows Phone trenutno drži samo 2,4 posto tržišta te Gates smatra da Microsoft tom tržištu nije pristupio na pravi način.

Loš pristup mobilnom tržištu

On kaže da nisu zakasnili na to tržište (Microsoft je svoj mobilni operativni sustav Windows Mobile razvio puno prije nego je Apple predstavio iPhone), no tržištu pametnih telefona krivo su pristupili i na njemu nisu zauzeli lidersku poziciju (kakvu npr. imaju na tržištu operativnih sustava za računala) 'što je očito pogreška'.

Govoreći o dobrim stvarima koje je Microsoft napravio pod Ballmerom istaknuo je Windows 8 koji je 'ključ budućnosti', Bing, tablet Surface i Xbox, a iako još nema nikakvih službenih informacija iz ove kompanije, glasine kažu da ove godine možemo očekivati nove modele Microsoftovih Surface tableta pa čak i – Surface smartphone.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene