Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema više laganja

Korisnici Gmaila oprez: Ova aplikacija otkriva jeste li pročitali primljeni mail!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobro razmislite hoćete li, nakon što pročitate mailove u Gmailu, šefu ili kolegama slagati da ga niste pročitali.

Koliko puta ste primili mail od šefa, kolega ili prijatelja na koji niste htjeli odmah odgovoriti (iako je pošiljatelj možda zahtijevao hitan odgovor) te ste se naknadno ispričali i slagali kako ste kasno pročitali taj mail? Ako koristite Gmail, dobro razmislite hoćete li i dalje koristiti izliku kako na mailove niste odgovorili jer ih niste pročitali jer postoji jednostavan način na koji pošiljatelji mogu provjeriti jeste li otvorili i pročitali pristigle mailove.

Ovako provjerite je li vam hakiran Gmail!

Naime, za Googleov web preglednik Chrome dostupna je aplikacija Streak koja pošiljatelje e-maila obavještava je li primatelj pregledao mail koji mu je poslan te donosi i dodatne detalje poput lokacije na kojoj se korisnik nalazio kada je pregledao mail, kao i je li mail pogledao putem Googleovog web servisa ili ga je otvorio na računalu (čak vas može obavijestili je li mail pregledan na Macu ili PC-u, što bi nekim korisnicima moglo biti iznimno korisno jer, ako koriste Mac samo na poslu, znat će da je u vrijeme otvaranja maila ta osoba bila na svom radnom mjestu).

Ono što treba napomenuti jest da korisnici koji prime mail ne trebaju imati instaliranu ovu aplikaciju te oni ne primaju nikakvu obavijest kako pošiljatelj može saznati je li mail koji su poslali pregledan ili nije pa je jasno zašto bi ova aplikacija mnogim korisnicima Gmaila mogla donijeti velike probleme.

Kako bi instalirali ovu aplikaciju potrebno je ići Googleovu trgovinu aplikacija za Chrome, u tražilicu upisati Streak i skinuti aplikaciju koja će se pojaviti u Chrome Appsu (ako vam se u trgovini aplikacija pokaže samo proširenje Streak, klinite na srodne aplikacije i u donjem dijelu pod opcijom 'od istog programera' kliknite na Streak aplikaciju). Kada pokrenete aplikaciju, Gmail će se otvoriti u novom tabu te unutar njega slijedite upute Streaka i aktivirajte opciju praćenja poslanih mailova – kada je ta opcija aktivirana, prilikom pisanja novih mailova na dnu prozora pojavit će se ikona u obliku oka narančaste boje koja označava da će se mail koji pišete pratiti.

Koristite Gmail? Savjeti koji će vam olakšati svakodnevan rad!

Nakon što pošaljete mail, u mapi Poslane poruke pojavit će se nova mapa Nedavno pregledano – tu će se prikazati sve poruke koje ste poslali nakon aktivacije Streaka te će se s desne strane pored mailova pokazati informacije je li mail pregledan, kada i gdje.

Na Huffington Postu napominju kako je Streak predstavljan još 2012. godine, a opcija praćenja pregledanih mailova dodana je krajem prošle godine. Ako u budućnosti pregledate mail u Gmailu i mislite pošiljatelju naknadno reći kako ga ipak niste pregledali, imajte na umu da pošiljatelj može imati instaliran Streak i znati jeste li pogledali mail ili niste.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene