Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojna pilotkinja

Kina prvi puta u svemir šalje ženu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je potvrdila da će prvi put poslati u svemir ženu, raketom Shenzhou IX. koja će se lansirati u subotu

"Troje austronauta, dvojica muškaraca i žena", Liu Yang", činit će posadu Shenzhoua IX., koja će ostvariti prvi kineski susret u svemiru" u subotu, javila je agencija Xinhua.

Tridesetogodišnja žena vojni pilot Liu Yang jedna je od dviju žena izabranih za ovu zadaću, tijekom koje će se raketa Shenzhou s ljudskom posadom spojiti s modulom svemirske postaje Tiangong-1 koja trenutačno kruži oko Zemlje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Satelit s balističkom tehnologijom SAD oštro kritizirao Sjevernu Koreju zbog lansiranja rakete: "Drsko kršenje nekoliko rezolucija diže tenzije" Ilustracija Tijekom prijenosa uživo VIDEO Muskova raketa izgubila kontakt s bazom samo 10 minuta nakon polijetanja

>> Kina će lansirati svemirsku letjelicu s ljudskom posadom

Raketa će se lansirati u 18.37 sati (12.37 sati po srednjoeuroposkom vremenu) s lansirne rampe Jiuquan, u pustinji Gobiju, na sjeverozapadu Kine, dodaje agencija. "Svi kontrolni sustavi su spremni" i troje astronauta u dobroj je formi, ističe Xinhua. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene