Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve zbog lajkova…

Kakva razmaženost: Tinejdžeri troše veliki novac zbog Facabooka i Instagrama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tinejdžeri zbog kojeg lajka ili komentara više troše veliki novac kako bi kupili skupe haljine, satove i naočale s potpisom i s njima se pohvalili na društvenim mrežama

Društvene mreže mnogim su korisnicima postale alat za samopromociju i hvaljenje te veliki broj njih na Facebooku, Instagramu, Twitteru i drugim mrežama objavljuje statuse i fotografije s kojima žele prijateljima pokazati 'kako im je super u životu i kako se stalno zabavljaju'. Koliko su neki opsjednuti selfijima i objavljivanjem fotografija na ovim mrežama pokazuju i neki primjeri u kojima su se žene podvrgnule plastičnim operacijama samo kako bi što bolje izgledale na Instagramu i Facebooku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neobično ponašanje Društvenim mrežama širi se neobičan trend tinejdžera: Stručnjakinja objasnila što se događa Ilustracija Policija na nogama Užas u Švedskoj: Upucana tri tinejdžera, prevezeni su u bolnicu

Instagram bi mogao postati 'najveća stvar na svijetu'

U objavljivanju fotografija i selfija prednjače tinejdžeri koji, pogotovo prije maturalnih plesova, troše sve više novca na odjeću, nakit i automobile kako bi se mogli fotografirati i s tim se slikama pohvaliti na društvenim mrežama. Na Business Insideru kažu kako je na tinejdžerima i inače veliki pritisak zbog maturalnih plesova na kojima svi moraju izgledati savršeno, no s društvenim mrežama taj je pritisak postao puno veći jer ih više ne gledaju samo njihove kolege iz razreda i škole, već i 'cijeli svijet'.

Tako tinejdžeri, zbog kojeg lajka ili pozitivnog komentara više, troše sve više novaca kako bi izgledali što bolje i ljepše, odnosno kako bi očarali ekipu na Facebooku, Instagramu, Twitteru i drugim mrežama. Jedna je tinejdžerica novinarima NY Posta priznala kako je potrošila više od 4 tisuće dolara za haljinu, frizuru, ogrlicu, ali i unajmljivanje Mercedesa S550, dok se srednjoškolka iz Bronxa zaposlila samo kako bi imala dovoljno novca s kojima bi mogla naručiti izradu posebne haljine – kako joj se ne bi dogodilo da netko na društvenim mrežama objavi fotografiju s istom haljinom kao i ona. 'Instagram će eksplodirati kada objavim fotografije s maturalnog plesa', rekla je Amy Perez novinarima.

DOKAZ: Evo koliko o sebi dijelite putem društvenih mreža!

Ovaj trend nije zaobišao niti muškarce te sve više mladih na Instagramu pozira s dizajnerskim satovima i naočalama s potpisom koje, naravno, moraju skupo platiti.

Oni kažu da se njima sve to isplati jer, kako je to novinarima priznala tinejdžerica Olivia Perrault, 'odličan je osjećaj kada njena fotografija na Instagramu dobije 143 lajka'.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene