Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hvala na kupovini!'

Platio 4.000 kn za Xbox One, dobio FOTOGRAFIJU konzole!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je mladić platio 450 funti, odnosno nešto više od 4.000 kuna, korisniku eBaya za novu verziju Microsoftove konzole, no umjesto Xboxa dobio je fotografiju konzolu

Kupovanje stvari preko oglasnika krije i određeni rizik jer uvijek postoji mogućnost da nećete dobiti stvari koje ste platili – u što su se uvjerile i neke osobe u Hrvatskoj koje su, umjesto telefona kojeg su naručili preko oglasnika, dobili komad drva. Slična se stvar dogodila jednog 19-godišnjaku iz Velike Britanije koji je jednom korisniku eBaya platio 450 funti za novu verziju Microsoftovog Xboxa One, a umjesto konzole dobio je fotografiju Xboxa na čijoj je stražnjoj strani pisalo 'hvala vam na kupovini'.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Ono što je posebno zanimljivo jest da je u opisu na eBayu pisalo da se radi o fotografiji konzole, a ne samom uređaju, no kako se ona nalazila u kategoriji konzole i video igre i kako je koštala 450 funti, Peter Clatworthy očekivao je da će dobiti konzolu – iako je vidio da piše da je riječ samo o fotografiji.

Kupujete putem interneta? Doznajte na što morate paziti...

Priča o mladiću koji je fotografiju konzole (i to fotografiju jako loše kvalitete) platio 450 funti brzo se proširila internetom te je Clatworthy rekao novinarima Nottingham Posta kako su ga mnogi internetski korisnici u komentarima i forumima izvrijeđali, no dio njih vjeruje kako se to može dogoditi svakome.

On kaže da je s ovom pričom izašao u javnost kako bi dobio povrat novca za konzolu, ali i kako bi upozorio druge korisnike eBaya da budu pažljivi prilikom kupovine stvari na internetu. U eBayu su upoznati s ovim slučajem te su već izbacili korisnika koji je prodao tu fotografiju, a kažu da su i kontaktirali Clatworthya kako bi se dogovorili o potpunom povratu novca. Inače, Peter Clatworthy koji ima 19 godina ovu je konzolu htio kupiti svom četverogodišnjem sinu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene