Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio Googleov šef

Jobsova mržnja prema Androidu bila je samo predstava za javnost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Larry Page kaže da je Steve Jobs u biti nije imao ništa protiv Androida, nego je svojim izjavama samo htio motivirati zaposlenike

Jedina službena biografija o Steveu Jobsu – ona koju je napisao Walter Isaacson otkrila nam je puno detalja iz života Appleova vizionara, među inim i njegovu mržnju prema Androidu za kojeg je smatrao da je baziran na tehnologiji koju je Google ukrao Appleu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Googleov (opasan) plan Dolaze terminatori: Dominantna vrsta više neće biti ljudi, nego – roboti! Slika nije dostupna Poručuje Larry Page 'Volite Google i nemojte se brinuti o privatnosti'

Tako je u razgovoru s Isaacsonom Jobs rekao kako će poduzeti sve što može i potrošiti zadnji dolar u banci kako bi 'ispravio tu nepravdu', dodavši kako je spreman ići u termonuklearni rat s Googleom te da će u potpunosti uništiti Android!

S obzirom na sva događanja oko Applea i Androida – odnosno broje tužbe koje je Apple podnio protiv konkurentskih kompanija zbog (navodnih) kršenja njihovih patenata, nitko nije posumnjao da je Jobs zaista mislio uništiti Android i konkurenciju.

Jobs je bio spreman za 'termonuklearni rat'!

No, jedan od osnivača i CEO Googlea Larry Page misli drugačije – on je u nedavnom intervjuu za Bloomberg rekao da je cijela ta priča oko Androida bila samo Jobsova 'predstava za javnost' i kako je on na taj način motivirao zaposlenike svoje kompanije.

Page kaže kako u mnogim kompanijama slično razmišljaju i često im je potreban neki snažan konkurent s kojim se mogu natjecati na tržištu i koji će ih motivirati da budu još bolji u svom poslovanju. Googleov CEO ne razmišlja na takav način te vjeruje kako kompanije moraju imati veće ciljeve i ne smiju se opterećivati s konkurencijom, 'već moraju gledati što mogu napraviti kako bi svijet učinile boljim mjestom'.

On je u navedenom intervjuu progovorio i o svom prošlogodišnjem susretu s Jobsom, na kojem je inzistirao upravo Steve koji je tada već bio jako bolestan te je rekao da mu je bilo čast što je u takvoj situaciji htio potrošiti neko vrijeme s njim. Iako nije otkrio o čemu su razgovarali, Page je rekao da su 'ugodno popričali'.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene