Tijekom godina, a za neke i više od desetljeća, korisnici su na Facebooku objavili stotine, a možda i tisuće statusa, videozapisa i fotografija te su komunicirali s brojnim ljudima, objavljivali u grupama, slali privatne poruke koje nisu za svačije oči, svađali se, prepirali, komentirali i slično.
Troje ozlijeđenih
Uhićeni pomagači vozača koji je gazio ljude u Hercegovini, njega i dalje traže: Poznato o kome je riječ
Odluka u ponedjeljak
Stižu nove cijene goriva
Poginuo na Pagu
Gradić u susjedstvu oprašta se od Leonarda koji je stradao u Hrvatskoj: Vozio se jet-skijem, a onda...
Pročitajte i ovo
62 posto građana susreće se s dezinformacijama
Stručnjaci upozoravaju: Ljudi više vjeruju Facebooku nego institucijama, medijima i znanosti
S obzirom na to da profili na Facebooku sadrže mnoštvo privatnih stvari koje nikada ne bi htjeli podijeliti s drugima, zadnje što želite napraviti je prijaviti se na svoj račun na Facebooku na nekom računalu koje dijelite s drugima - npr. u knjižnici, školi, fakultetu i zaboraviti se odjaviti. Time osobama koje koriste računala nakon vas možete omogućiti detaljan pogled u vaš život, objave, komunikaciju s drugima i slično. Srećom za takve situacije, kao i za situacije kada niste sigurni jeste li se odjavili s drugih računala i telefona, postoji rješenje.
Naime, Facebook omogućuje da se s udaljenog mjesta odjavite sa svih uređaja na kojima koristite, odnosno ste koristili ovu društvenu mrežu. Svakako vam preporučujemo da pogledate na kojim ste sve uređajima prijavljeni, tj. niste se odjavili te, ako pronađete neki sumnjivi uređaj, s njega se možete odmah i odjaviti.
Pročitajte i ovo
Nije na njihovoj mreži
Iz Facebooka smatraju da je odgovornost za širenje lažnih vijesti na ljudima i društvu
Ako koristite Facebook na računalu, to možete napraviti klikom na strelicu prema dole u gornjem desnom kutu ekrana, zatim klikom na opciju “Postavke i privatnost” te zatim na “Postavke”. Tu se nalazi “Sigurnost i prijava”, gdje možete vidjeti popis uređaja na kojima ste prijavljeni i odmah se odjaviti s njih. Na mobilnim uređajima potrebno je kliknuti na opciju izbornika, zatim na ikonu kotačića te na “Lozinka i sigurnost” gdje se također nalazi popis uređaja na kojima ste prijavljeni. S tog se mjesta možete odjaviti s pojedinačnih ili svih uređaja na kojima ste prijavljeni na Fejs.
Izvor: Cnet