Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio u zatvoru i dobio otkaz

'Je li deset piva za volanom previše'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi kineski bankar objavljivao je fotografije kako pije u vožnji i provocirao policiju sa statusima poput 'je li deset piva za volanom previše'

Jedan se kineski bankar odlučio 'malo našaliti' s policijom u Shenzenu i provocirati ih putem društvene mreže Weibo, koju još nazivaju i kineskim Twitterom. Iako su do sada brojni primjeri pokazali kako na društvenim mrežama ne treba provocirati policiju (sjetimo se samo djevojke koja je na Facebooku poručila policiji 'uhvatite me ako možete' – i jako brzo je uhićena) i ne treba se hvaliti nezakonitim radnjama, 29-godišnji Chen Teng mislio je kako je zgodno na Weibu objavljivati fotografije svog automobila prepunog piva i sliku kako pije pivo za volanom.

Također, objavljivao je statuse poput 'je li nezakonito piti i voziti' i 'je li deset piva za volanom previše'. Putem ove društvene mreže hvalio se i drugim prometnim prekršajima te, vjerovali ili ne, sve je fotografije slao prometnoj policiji u Shenzenu.

Na Facebooku provocirao policiju pa završio u zatvoru

Iako je mislio da će postati heroj zbog provociranja policije, brojni korisnici društvenih mreža kritizirali su njegovo ponašanje i vožnju u pijanom stanju s kojom je ugrozio živote drugih sudionika u prometu, objavili su na Daily Mailu. Njegova je zabava s policijom brzo završila – iako je izbrisao svoj profil i objavljene fotografije, policija ih je na vrijeme snimila te su ga dan poslije uhitili, zaplijenili mu automobil i napisali brojne kazne zbog prometnih prekršaja koje je počinio i s kojima se na internetu hvalio.

On se branio govoreći kako se samo malo šalio i kako su limenke piva s kojima se fotografirao bile prazne, no policija nije imala milosti te mu prijeti i kazna zatvora. Milosti nije imao niti njegov poslodavac jer su i do njegovih nadređenih došle informacije o Tengovom ponašanju za volanom pa je na kraju dobio otkaz.

Glasnogovornik lokalne policije rekao je kako imaju 'važnijih stvari od natezanja s pijanim vozačima' te se nada da će Tengov slučaj biti primjer ostalima koji misle da je provociranje policije i ugrožavanje ostalih u prometu zabavno.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene