Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Edukacija na zabavan način

Zavirite u interaktivnu kartu ljudskog mozga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko dobro poznajete dijelove ljudskog mozga? Biste li mogli pogoditi koji dio ljudskog mozga je zadužen za koju funkciju? Uz interaktivnu kartu koju prenosimo, vrlo brzo ćete naučiti.

Australska online edukativna kompanija Open Colleges, napravila je zgodnu interaktivnu kartu ljudskog mozga, koja služi kao vodič kroz sve veće dijelove mozga, kao i za upravljanje kojih funkcija u tijelu su ti dijelovi zaduženi, prenosi popsci.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bila noć Hajduka Prikupljeno oko 60.000 kuna za uređenje Odjela Neurokirurgije KBC Split Slika nije dostupna Zdravstvo u Hrvatskoj STRAŠNI PRIZORI IZ BOLNICE U OSIJEKU 'Događalo se da životinje po pacijentima uriniraju'

Grafika koju su napravili ima tri pogleda. Prvi je na cerebralni korteks, odnosno vanjski sloj mozga, koji sudjeluje u čitavom mnoštvu funkcija, poput percepcije osjetila, kontrole motoričkih funkcija i učenja.

>> Nećete vjerovati na kakve sve promjene možemo natjerati svoj mozak

Drugi je limbički sustav, koji je zadužen za emocije i ponašanje. Treći su neuroni, dakle pojedinačne stanice koje prenose kemiojske poruke živčanim sustavom.

U sva tri pogleda možete naučiti podosta o svakom dijelu mozga posebno, poput uloge dopamina ili funkcija koje kontrolira ocipitalni režanj.

Interaktivnu kartu možete pronaći OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene