Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misija bez pogreške

Indija slavi ulazak u svemirsku elitu: Njihova sonda savršeno ušla u orbitu oko Marsa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misija slanja indijske robotske sonde jedna je od najjeftinijih međuplanetarnih misija.

Indija je uspjela lansirati satelit Mangalyaan u orbitu Marsa. Time je postala četvrta država na svijetu kojoj je to pošlo za rukom i prva kojoj je uspjelo lansirati satelit u orbitu Crvenog planeta iz prvog pokušaja!

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u Punjabu Djevojčica (10) umrla nakon što je pojela tortu na svojem rođendanu: "Rekla je da je jako žedna. Tijelo je bilo sve hladnije" Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet"

Misija slanja indijske robotske sonde jedna je od najjeftinijih međuplanetarnih misija ikad, javlja BBC koji ističe da će Mangalyaan uskoro početi proučavati atmosferu Marsa.

VIDEO Indija uspješno lansirala misiju na Mars

"Izgledi su bili protiv nas. Od čak 51 slične misije, samo 21 je uspješno izvršena. Ono što je Indija ostvarila je gotovo nemoguće", rekao je ozareni indijski premijer Narendra Modi ponosan što se njegova zemlja pridružila listi na kojoj se nalaze Rusija, SAD i Europa.

Indijskoj agenciji za istraživanje i svemir (ISRO) čestitali su američki kolege iz NASA-e koji su u ponedjeljak u Marsovu orbitu lansirali novi satelit Maven. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene