HTC-ov smartphone već sada je jedan od najozbiljnijih kandidata za najbolji telefon 2013. godine – sada čekamo Galaxy S4 i novi iPhone


HTC se već duže vremena nalazi u velikim problemima, a posljednjih mjeseci internetom su kružile glasine kako rade na novom top modelu pametnog telefona koji bi trebao osvojiti tržište i konkurirati najjačim i najprodavanijim modelima poput iPhonea i Samsungova Galaxyja S3.

Vezani članci Slika nije dostupna Ovo je NAJBOLJI pametni telefon na svijetu! Slika nije dostupna 'Požalit ćete ako kupite Samsungov Galaxy S5'

Ova je kompanija jučer napokon predstavila taj telefon – HTC One za kojeg novinari koji su ga isprobali imaju samo riječi hvale te kažu da riječ ‘One’ u nazivu znači ’jedini telefon koji će vam trebati’, a na poznatom tehnološkom portalu Gizmodu napisali kako je HTC pokazao kako bi pravi top model pametnog telefona trebao izgledati.

Ovo je 12 najboljih pametnih telefona u 2012. godini!

Iako su danas u trendu telefoni s ekranima dijagonale od pet i više inča, dijagonala HTC-ovog modela iznosi 4,7 inča (što će vjerojatno odgovarati velikom broju korisnika kojima su telefoni s dijagonalama ekrana većim od pet inča preveliki i nezgodni za nošenje i korištenje) uz Full HD rezoluciju tako da gustoća piksela ovog modela iznosi čak 468ppi, što je više od konkurentskih uređaja.

Odlična kamera

Hardverski, riječ je o jednom od najjačih modela koji radi na četverojezgrenom 1,7GHz procesoru, ima 2GB RAM-a, 32, odnosno 64GB prostora za pohranu podataka te ima podršku za 4G LTE, a pokreće ga Googleov Android. U ovoj su kompaniji posebno istaknuli kvalitetu kamere ovog telefona – razvili su vlastiti procesor za obradu fotografija koji koristi povećane piksele (tzv. Ultrapiksele) koji primaju tri puta više svjetla u odnosu na klasične senzore i omogućuju odličnu kvalitetu fotografija i u uvjetima slabijeg osvjetljenja (jedini je problem što se na ovaj način rezolucija fotografija limitira na 4MP), a boljim i oštrijim fotografijama u takvim uvjetima pridonijet će i optička stabilizacija.

Na The Vergeu kažu da s ovom kamerom HTC želi konkurirati Nokiji i njenim PureView telefonima poput PureViewa 808, odnosno Lumije 920 koja se također može pohvaliti s mogućnošću snimanja kvalitetnih fotografija i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, a ova kompanija navodno priprema i novi Windows Phone telefon s najboljom kamerom do sada.

Osim s kvalitetnim fotografijama, u HTC-u su se pohvalili i s odličnom kvalitetom zvuka te ovaj telefon donosi ‘najbolje audio iskustvo na mobilnim uređajima’ kojeg su nazvali HTC BoomSound (s prednje strane telefona nalaze se dva zvučnika, ima dva mikrofona i Beats Audio integraciju).

Stižu 'ubojice iPada'

Od ostalih opcija treba istaknuti i odličan dizajn i kućište od aluminija, kao i novu verziju njihova Sense sučelja (BlinkFeed) koja izgleda kao kombinacija prozora na Windows Phone uređajima i Flipboarda te korisnicima na glavni ekran donosi nove vijesti, informacije s društvenih mreža i slično.

HTC One na tržištu će se pojaviti krajem ožujka, a bit će dostupan u ponudi više od 185 mobilnih operatera diljem svijeta te se nadamo da će se ovaj smartphone tada pojaviti i u ponudi na hrvatskom tržištu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook