Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konkurencija sve jača

Stižu 'ubojice iPada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HTC i Nokia početkom sljedeće godine trebali bi predstaviti tablete koji će raditi na operativnom sustavu Windows RT i koji će konkurirati iPadu i Androidima

Iako je konkurencija na tržištu tableta sve veća i dostupni su sve napredniji i jeftiniji modeli poput Googleova Nexusa 7 i 10, Samsungova Galaxy Notea 10,1 i Amazonovih modela Kindlea Fire, ovim tržištem i dalje dominira Apple sa svojim iPadom te se još nije pojavio uređaj koji bi mu, barem kada je u pitanju broj prodanih primjeraka, mogao parirati.

Microsoft u lovu na Apple: Predstavili Windows 8 tablete!

Osim Androida, predstavljanjem nove verzije Windowsa koja je u potpunosti prilagođena ekranima osjetljivim na dodir, konkurencija se dodatno zaoštrila te je već predstavljeno dosta modela koji rade na ovom operativnom sustavu (jedan od najzanimljivijih je Microsoftov Surface), a ako je vjerovati posljednjim glasinama, ono najbolje tek slijedi te uskoro možemo očekivati Windows tablete iz HTC-a i Nokije.

Na Bloombergu tako kažu da HTC planira dva modela Windows tableta – jedan s ekranom dijagonale sedam inča koji bi trebao konkurirati Nexusu 7 i iPadu mini i 12 inčni model s kojim će parirati iPadu, Galaxy Noteu 10.1 i sličnim većim tabletima. Oba ova modela trebala bi raditi na štedljivim ARM-ovim procesorima i RT verziji Windowsa, a u prodaji ih možemo očekivati početkom sljedeće godine.

Google predstavio novi Nexus smartphone i tablet

Osim HTC-ovih modela, početkom sljedeće godine očekujemo i prvi Nokijin tablet koji će raditi na Windows RT operativnom sustavu. Iako iz ove kompanije ne žele komentirati informacije o tabletu, sve je više glasina kako će Nokia na Mobile World Congressu koji će se održati u Barceloni u veljači sljedeće godine predstaviti Lumia tablet.

Ovaj bi uređaj trebao imati ekran dijagonale 10 inča tako da je jasno da će s njim napasti dio tržišta kojim vladaju Apple i iPad.

Pored Nokijinog i HTC-ovog tableta, početkom sljedeće godine na sajmovima CES i Mobile World Congress možemo očekivati predstavljanje brojnih modela tableta različitih kompanija koji će raditi na Androidu, ali i sve više modela koje će pogoniti nova verzija Windowsa.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene