Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čak 200 medalja u pet godina

Hrvatski informatičari još jednom pokazali da su svjetski vrh!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U struci u kojoj se, prema svim istraživanjima, najlakše nalazi posao u Europi i ostatku svijeta, glavnu riječ vode mladi Hrvati! Hrvatska informatika u samom je svjetskom vrhu, a u posljednjih 5 godina priskrbila nam je više od 200 medalja. Četveročlana ekipa s velikim uspjehom vratila se i iz daleke Australije.

Ponos hrvatske informatike vratio se u domovinu. Mislav i Domagoj olimpijski su doprvaci, a Ivan u Pulu nosi broncu.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

>> Novi hrvatski genijalci!

'Imali smo 6 problemskih zadataka gdje mi trebamo natjerati računalo da radi nešto za nas', kaže Domagoj Ćevid, osvajač srebra. 'Primili su nas ljubazno. nije bilo loše, malo je hrana bezveze, ali ono, dobri su', kaže pak Ivan Lazarić, osvajač bronce. 'Sigurno je super osjećaj, cijeli taj događaj je bio odličan!', pun je dojmova Miroslav Balunović, isto tako osvajač srebrne medalje.

Svakom uspjehu prethodi mukotrpan rad. 'Nije opće toliko bitan talent, naravno bitan je, ali naravno je bitan rad i priprema tijekom godina, kaže Mislav. 'Kroz cijelu godinu bi se trebalo pripremati, ne može to kampanjski', dodaje Domagoj.

U konkurenciji 77 zemalja, Hrvatsku su smjestili u sam vrh. Nakon obavljenog posla ostalo je vremena za zabavu i razgledavanje Australije. 'Zemlja je, ono, dosta egzotična, vidjeli smo svašta, životinje koale, klokane, družili se s puno ljudi. donosimo samo lijepa sjećanja', kaže Domagoj.

Ivan će po povratku u Pulu - ravno u krevet na porciju dobrog sna, kaže.

U posljednjih 5 godina informatičari su Hrvatskoj donijeli više od 200 medalja. 'Vidi se i u velikim firmama da stalno traže naše ljude da idu radit, bilo preko ljeta, bilo za stalno, i mislim da se u svijetu prepoznaje to ime hrvatska za informatiku', naglašava Anton Grbin, stručni voditelj ekipe.

'Prijavio sam se na Cambridge, tamo sam upao, sada još se rješavaju financije, vidjet ćemo kako će to ispasti, ako ne, onda ovdje na PMF', kaže Domagoj. Uz još medalja, dečkima želimo i velik uspjeh na budućim fakultetima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene