Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordi, rekordi

Haker u samo osam sati 'otključao' iPhone 5

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
iPhone 5 tek se osam sati nalazio u prodaji i već je bio podvrgnut uspješnom 'jailbreaku'. Novi rekord u razbijanju softverskih barijera na popularnom Appleovom smartphoneu.

Haker iz San Francisca zaslužan je za ekspeditivan 'crack' novog iPhonea 5-ice, a rezultat je objavio i na svojoj Twitter stranici. Njegovo ime je Grant Paul i on je proizvođač softvera za 'jailbreak' iPhone mobitele.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojavile se nove slike i video Nema više tajni: Ovako izgleda novi iPhone! Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu!

>> Počela prodaja iPhonea 5 – sada slijede tužbe!

Opće je poznato da kad kupite novi iPhone, na njega ne možete instalirati baš bilo što, jer ga Apple isporučuje sa softverskim ograničenjima. Dotični haker ta je ograničenja uklonio i instalirao aplikaciju Cydia, specifičnu upravo za 'otključane' iPhone uređaje.

No, postoji i loša strana, jer Paul nije uspio napraviti u potpunosti stabilan softver za otključavanje novog iPhonea 5, ali je uz pomoć ove prve inačice testirao još nekoliko aplikacija koje razvija za novi iPhone 5. Cydia je isto tako jedna od tih aplikacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene