Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veza s visina

VIDEO Internet ide u stratosferu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon futurističkih naočala povezanih s webom, američki div Google najavio je u subotu eksperimentalno lansiranje u stratosferu velikih balona koji bi trebali osigurati internetsku vezu u zonama teške dostupnosti.

Trideset balona lansirano je na Novom Zelandu, u području Canterburyja, na istočnoj obali, a vezu koju bi trebali omogućiti testirat će pedeset dobrovoljaca na tlu zahvaljujući anteni postavljenoj na krov njihove kuće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kriza u obrazovanju I oni zabranjuju mobitele u školama: ''Želimo da naša djeca uče, a naši učitelji poučavaju'' Planina Taranaki manje ozljede Penjač preživio pad sa 600 metara visine: Zbog jedne stvari imao je nevjerojatnu sreću

>> DOZNAJEMO Hrvatskoj iz ruku klizi domaći projekt vrijedan 7,5 milijardi eura!

'Dvije trećine svjetskog stanovništva još uvijek nema pristup brzoj i jeftinoj vezi te treba puno toga još napraviti u tom području', priopćila je američka tvrtka.

Projektom 'Loon', skraćeno od 'balloon' (engl. balon), nude se flote balona na razini stratosfere koje bi omogućile internetski pristup teško dostupnim područjima.

'Osmislili smo sustav koji koristi balone, prenošene vjetrom na dvostruko veće visine od onih komercijalnih letova, kako bi se omogućio pristup internetu usporedive ili čak veće brzine od one sadašnjih mreža 3G', objašnjava tvrtka.

'Ideja se može činiti luckasta, ali se temelji na čvrstim znanstvenim temeljima', kažu u Googleu, koji se udružio s novozelandskim telekomunikacijskim operaterom.

Nakon Novog Zelanda Google želi proširiti eksperiment na zemlje iste geografske širine poput Južnoafričke Republike, Urugvaja, Australije ili Čilea. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene