Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iPhone dobiva najvećeg konkurenta

Google namjerava kopirati Apple!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google navodno želi iskoristiti akviziciju Motorole Mobility i u budućnosti raditi telefone na vlastitom hardveru i softveru s kojim će konkurirati Appleu i iPhoneu

Kada je Googleu krajem prošle godine najavio preuzimanje Motorole Mobilty, većina analitičara zaključila je da se Google na ovaj potez odlučio ponajviše zbog brojnih Motorolinih patenata.

Ovu akviziciju tada nisu najbolje primili u Samsungu i HTC-u čiji pametni telefoni i tableti većinom rade na Googleovom operativnom sustavu Android jer su posumnjali da će Google u budućnosti favorizirati upravo 'svoju' Motorolu, a ostale mobilne proizvođače staviti u drugi plan.

Googleovci su te informacije demantirali rekavši da se ništa neće promijeniti u odnosu na dotadašnje poslovanje te da će i dalje jednako tretirati sve kompanije i svoje partnere.

No, ako je vjerovati Business Insideru, čini se da su se u Googleu predomislili te žele 'kopirati Appleov model u razvoju pametnih telefona i tableta', odnosno žele dizajnirati uređaje koji će raditi na vlastitom hardveru i softveru i koji će na tržištu izravno konkurirati iPhoneu.

Treba napomenuti da se ovdje ne radi o 'još jednom Nexus telefonu' kakve su do sada razvili u suradnji s hardverskim partnerima poput Samsunga i HTC-a, već žele razviti u potpunosti vlastiti telefon na isti način na koji Apple radi iPhone, odnosno kako su to napisali u Business Insideru – Google želi imati 'svoj iPhone biznis'.

Ako bi se u ovoj kompaniji zaista odlučili dizajnirati vlastite telefone i tablete, pitanje je kako bi na to reagirali njihovi trenutni partneri kojima bi Google, umjesto partnera, postao direktan konkurent – navodno su se čelnici ove kompanije već sastali predstavnicima jednog od partnera (Samsung ili HTC) te su im izložili ideju o vlastitim mobilnim uređajima, a taj je sastanak završio 'ljutnjom i zaprepaštenjem'.

Zbog ovog bi se Googleova poteza neki od njegovih dosadašnjih partnera mogli okrenuti nekim drugim operativnim sustavima poput Windows Phonea, no za pretpostaviti je da će većina nastaviti s dosadašnjim poslovanjem i držati se Androida.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene