Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grade ga godinu dana

FOTO Plutajući misterij: Nitko ne zna što će Googleu ovaj objekt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zaljevu San Francisca već godinu dana traje gradnja objekta na jednoj barži. Navodno je u vlasništvu Googlea, no namjena mu je nepoznata.

U zaljevu San Francisca mnoge je zaintrigirala barža s objektom u izgradnji koji ima četiri etaže, dug je 76, a širok 22 metra. Obojen je u bijelo, sav je okružen skelama, a iz njega strši 12 šipki za koje neki vjeruju da bi mogle biti antene.

Pročitajte i ovo Policija istražuje incident u kineskom konzulatu u San Franciscu Incident u San Franciscu VIDEO Automobilom se zaletio u konzulat, a onda je došlo i do pucnjave: Policija ubila napadača Kruh na polici, Ilustracija Slučaj u SAD-u Policajci ostali bez peciva: U pekari ih odbili poslužiti, objasnili i zašto

Kao vlasnik je registrirana tvrtka 'By and Large' iz savezne države Delaware, no Independent javlja kako bi iza svega zapravo mogao stajati internetski gigant Google.

>> Stiže mobilna REVOLUCIJA: Doznajte kakva!

U toj su kompaniji odbili potvrditi ili demantirati svoju moguću povezanost s misterioznim objektom, no zanimanje za priču ovih je dana postalo još veće jer je na istočnoj američkoj obali, u Portlandu u saveznoj državi Maine, uočena gotovo identična barža. I ona je u vlasništvu tvrtke 'By and Large'.

Lokalni mediji u Maineu uspjeli su u jednoj građevinskoj tvrtki, koja je u tajnosti uređivala unutrašnjost objekta, dobiti informaciju da će, kada svi radovi budu gotovi, barža otploviti iz Portlanda. No, krajnje odredište zasad nije poznato.

Tehnološki portal Cnet tvrdi da je najvjerojatnije riječ o golemom plutajućem računalnom serveru, a kao argument za tu tvrdnju navodi činjenicu da je Google još 2009. godine registrirao patent za 'podatkovni centar na vodi'.

Televizijska postaja KPIX ima, pak, drugu teoriju i javlja da bi objekt zapravo mogao biti Googleova mobilna trgovina u kojoj će se prodavati Google Glass.

Građevinar Bob Jessup, koji radi pored zaljeva u San Franciscu, za Reuters je rekao da gradnja misterioznog objekta traje barem godinu dana. Od radnika je u više navrata pokušao doznati o čemu je riječ, no nitko mu nije htio otkriti nikakve detalje.

Stvar je toliko tajnovita da čak ni lokalni inspektori i djelatnici obalne straže ne smiju javno govoriti o detaljima. Independent piše da su neki od njih s Googleom potpisali ugovore kojima su obećali šutnju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene